13802407w(EFE) La Secció Primera de l’Audiència Provincial de Castelló ha absolt un professor de música per al qual la Fiscalia demanava 24 anys de presó per quatre delictes d’abusos sexuals. Es considerava que els fets eren “tocaments” qualificats de “vexacions continuades”.

Segons la sentència feta pública pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el professor ha estat condemnat a pagar a dues de les menors 1.500 euros a cadascuna pel menyscabament per a la dignitat” que va suposar per a elles el comportament de l’acusat.
Durant el judici, el ministeri fiscal va considerar que els fets eren constitutius de quatre delictes continuats d’abús sexual, mentre que l’acusació considerava que s’havien produït tres delictes d’abusos i demanava la imposició d’una pena de 18 anys.
Segons els fets provats recollits en la sentència, entre finals de 2014 i març de 2015 l’acusat impartia classes de música en una acadèmia en la qual donava classes a les quatre alumnes denunciants.
En el curs d’aquestes classes les menors, que estaven “descontentes amb l’acusat”, ja que consideraven que els prestava poca atenció, apagaven els llums de la classe, i li treien i amagaven objectes personals.
El professor “procedia disgustat a perseguir-les” per aconseguir recuperar les seves coses i “les tocava, de vegades estrenyent, sempre per sobre de la roba, bé al pit, el cul o a la zona del sexe, cessant la seua actitud quan aconseguia recuperar-les”.
Afegeix la sentència que “només en una ocasió, mentre buscava el que li havien tret, a dues de les menors els va ficar fugaçment la mà per sota de la samarreta, encara que per sobre de la seua roba interior”.
Les menors, per aquests fets, “no han patit cap trastorn que afecte el seu desenvolupament psicològic o de tipus sexual”, segons la sentència.
En l’acte del judici oral, les menors van relatar el que havia passat tal com es consideren en els fets provats i van assegurar que el professor les tocava “per recuperar les seues coses”.
Sobre el testimoni del professor en el judici, la sentència explica que sí que ha reconegut les “entremaliadures a què el sotmetien i com tractava de recuperar allò que li treien”.
No obstant això, continua el relat judicial, “quan afirma que només les agafava dels braços ens sembla que no diu la veritat i que les seues manifestacions exculpatòries són fruit de la seua preocupació per les conseqüències que es puguen derivar per a ell la forma en què va resoldre aquells episodis escolars”.
Per això, el tribunal considera que és de major credibilitat el manifestat per les menors sobre la realitat del que ha passat.
Sobre la tipificació dels fets, la sentència explica que “no són legalment constitutius dels delictes continuats d’abusos sexuals pels quals van acusant tant el ministeri fiscal com l’acusació particular”.
El comportament del professor era “clarament inadequat”, segons el text judicial, però “no té la consistència i la gravetat que vertebren el delicte d’abusos sexuals”, de manera que es considera que és autor de quatre delictes de vexacions continuades injustes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment