13804121w(EFE) La Fundació Turisme València va ordenar a l’abril de 2015 la compra de dues màquines destructores de paper, va contractar eixe estiu a una empresa experta en aquesta comesa i va dur a terme “una activitat intensa de triturat de documentació” durant les setmanes següents a la seva adquisició.

Així consta en un informe remès per la Fundació al Jutjat d’Instrucció número 18 de València, que instrueix el cas Imelsa, davant el requeriment del jutge sobre la documentació relativa a l’empresa Laterne, empresa organitzadora de la campanya electoral del PP a València en 2007, que està en poder de l’entitat municipal.

En aquest informe, es presenten les conclusions de les investigacions realitzades des del passat mes de desembre -quan es va rebre el requeriment judicial-, així com un extens annex amb tota la documentació relacionada amb l’objecte de la investigació.

L’instructor havia demanat a la Fundació que identifique els responsables de la destrucció de documentació relativa a l’empresa Laterne Product Council, ja que l’entitat municipal no conserva aquesta documentació perquè ha estat destruïda.

En conseqüència, reclamava als responsables d’aquesta fundació que aportaren més dades sobre la destrucció de contractes o factures relatives als anys 2006, 2007 i 2008, els extractes o anotacions en comptes obren en la causa, i que s’identifiqués als que van ordenar o van dur a terme aquesta destrucció.

Segons es desprén de part del sumari de la peça A del cas Imelsa, l’empresa que va contractar el PP municipal per a la seua campanya de 2007 va poder haver girat factures a les empreses que van aportar fons per ocultar aquestes donacions.

Investigació a les parts implicades

En aquesta peça s’investiga un suposat delicte de blanqueig comés pels integrants del grup municipal del PP abans de les eleccions municipals de 2015 i un suposat delicte electoral el 2011 i 2015. A més, s’investiguen suposats delictes de prevaricació, malversació, tràfic d’influències i suborn.

La direcció actual de la Fundació ha preguntat a les persones que van poder tenir alguna relació amb Laterne en els anys que s’investiga sobre quins treballs va fer per aquesta entitat municipal i si disposen d’algun suport documental al respecte, com contractes, factures o memòries.

Els cinc càrrecs als quals se’ls ha preguntat han negat cap relació amb Laterne o han dit que no se’ls va demanar participació o que no ho recorden, i han assegurat que les ordres de pagament d’aquestes factures venien de part del llavors director general, José Salinas, o de la sotsdirectora d’Administració, així com que els pagaments s’efectuaven quan arribaven les factures. En els arxius digitals de la Fundació no s’ha obtingut cap informació sobre Laterne, excepte en el sistema de comptabilitat.

Destrucció de documentació

Pel que fa a la destrucció de documentació es conclou que es va produir mitjançant dues vies: amb les dues destructores de paper comprades l’abril de 2015 i amb la contractació d’una empresa especialitzada per prestar els seus serveis davant de les instal·lacions de la Fundació, en juliol d’aquest any.

L’ex subdirectora d’administració assegura en l’informe que el material destruït era promocional, com a guies turístiques i similars, i que va ser ella qui va donar l’ordre.

L’actual cap de l’àrea economicofinancera assenyala que el juliol de 2015 es va destruir documentació “obsoleta des del punt de vista mercantil i fiscal” i respectant el termini de sis anys de conservació de documentació comptable i factures, de manera que “entén que el que es va aniquilar era anterior a 2010”.

“Consultats els oficials administratius i secretaria de direcció de 2015, comuniquen que des de la compra de les dues màquines destructores de paper es va dur a terme una activitat intensa de triturat de documentació durant les setmanes següents”, conclou l’informe remés al Jutjat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

  1. No me parece ético que acompañéis a la noticia fotografía de personas que han fallecido, tenéis muchos sinvergüenzas vivos y los obviáis, seguramente son de otros grupos mas cercanos.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment