13810116w (1)(EFE) La Conselleria d’Agricultura ha decidit destituir el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, veí de Bétera.

Aquest cessament respon, segons fonts del Consell, a la pretensió de donar un impuls a les polítiques de medi ambient i canvi climàtic. D’aquesta decisió ha informat aquest divendres la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després de la reunió setmanal del Govern valencià.

Oltra, ha assegurat que aquest cessament no es deu a una qüestió de “pèrdua de confiança” per part de la consellera d’aquesta àrea, sinó al fet que Àlvaro ha “cobert una etapa”.

La vicepresidenta ha afirmat que els canvis en el segon esglaó de la Generalitat els aprova el Consell però “sempre són a proposta de la persona titular de la Conselleria on es produeix el canvi”, en tots els casos, i l’ha justificat que ” es considera que és més adequada una altra persona en aquest moment “.

La persona que substituirà Julià Álvaro té experiència i reconeixement en el sector. Es tracta de Francisco Javier Quesada Ferre, un “militant històric “de l’ecologisme social i d’Els Verds-Esquerra Ecologista. Oltra ha destacat que el nou secretari autonòmic és expert en temes mediambientals, és premi Ciutat Sostenible en Educació Ambiental 2014 del Ministeri, que va valorar el seu treball en la Regidoria de Sostenibilitat d’Ontinyent, i s’entén que té “el perfil idoni” per seguir desenvolupant les polítiques ecologistes.

Álvaro ha estat defensor del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) d’envasos. La implantació d’aquesta mesura va ser rebutjada pel sector i finalment va quedar paralitzat.

El ex secretari autonòmic va participar en el Seminari de Govern que va celebrar el cap de setmana passat a Benicarló. De fet, l’última entrada al seu blog era d’aquesta matinada a les 00.00 hores, on es parlava de reforçar l’ús de les aigües depurades i es feien diversos plantejaments.

Cal recordar que Julià Álvaro Prat va ser nomenat Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic el juliol de 2015.

Julià és Llicenciat en Ciències de la Informació i Ciències Polítiques i ha treballat durant més de dues dècades en RTVV, a més de col·laborar amb els seus articles en nombrosos mitjans de comunicació. Com enviat especial de Canal 9 va cobrir la Guerra del Golf o la Guerra de l’antiga Iugoslàvia. Ha sigut portaveu de Verds-EQUO i membre de Compromís. Aquest amant de l’esport ha sigut jugador de handball i triatleta amb el CEA Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment