13812126w(EFE) La sàtira i la crítica fallera d’enguany apunten directament cap al “Procés” de Catalunya i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, a més de les polèmiques polítiques del president nord-americà, Donald Trump. Així, converteix a tots els seus protagonistes en ninots de les Falles de 2018.
Amb permís de la corrupció, esportistes com Cristiano Ronaldo, personatges televisius com Chicote i polítics com l’alcalde Joan Ribó o la vicepresidenta autonòmica Mònica Oltra, l’Exposició del Ninot també treu a Franco de la tomba, vesteix de superheroi a Pablo Iglesias i posa cap per avall al rei Felip VI.
L’art faller representat en aquests ninots estarà exposat fins al 15 de març al Museu de les Ciències perquè els visitants decidesquen, amb els seus vots, quina figura se salvarà del foc a la Nit de la Cremà del 19 de març.
Una suposada portada de la revista Hola!, mostra a un Mariano Rajoy de nuvi preguntant al seu “núvia” Carles Puigdemont “Què rima amb 155?” mentre ella li respon “però com ets, M.Rajoy“, i en el faldó inferior sengles fotos d’Oriol Junqueras i Soraya Sáenz de Santamaría com “exparelles molt afectades”.
L’expresident català també està caracteritzat de personatge de la sèrie “Joc de Trons”, amb la bandera de l’independentisme en una mà i la belga en una altra, com “El Pensador” de Rodin però assegut en un vàter com “El cagador” i en posició d’un buda amb una Constitució i un gran nas.
Al costat de Junqueras apareixen com a ballarines de ballet que assagen a Bèlgica i Estremera, on l’exvicepresident està a la presó, i tots dos, amb Rajoy com un drac del 155 encadenat, protagonitzen el conte “Sant Jordi, la rosa, la princesa i el drac “.
Rajoy i Sáenz de Santamaría són, entre d’altres, els xiquets d’una Mary Poppins amb un llarg metre que mesura 155.
A més, Rajoy es vesteix del doctor Trancredo amb una jaqueta decorada amb casos de corrupció i un regle a la mà que mesura fins a 155 centímetres, es converteix en faraó egipci i fa vudú a Puigdemont en altres ninots fallers.
També és diana de la sàtira el regidor de Trànsit, Giuseppe Grezzi, amb les seues polèmiques per l’impuls de la bicicleta a la ciutat.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment