P1090485P1090524Un bon nombre de veïns de Bétera van assistir a la sessió plenaria del mes de febrer, celebrada ahir dilluns, principalment motivats per una de les mocions presentades per part del partit polític Mas Camarena-CUBE.

Van ser poc més de cinc hores de ple, on el moment més esperat arribava quan es debatía la moció mitjançant la qual l’esmentat grup demanava que es constituïsca una comissió de tots els partits polítics per estudiar que la zona sud del terme municipal de la localitat, és a dir les urbanitzacions de Mas Camarena i Torre en Conill, siguen declarades una Entitat Local Menor (ELM) i d’aquesta manera guanyar certa independència econòmica.

Per a l’ocasió, es va comptar amb la presència de Jordi Sanjaime, president de l’Entitat Menor Local de Mareny de Barraquetes (Sueca) i president de la Federació Valenciana de ELM.

La moció va tindre el rebuig de tots els grups municipals, excepte del partit sol·licitant de dita moció. 

Tots els partits van mostrar les seves discrepàncies. L’actual equip de Govern (PSPV, Assemblea Ciutadana de Bétera i Compromís) va plasmar el seu rebuig, coincidint cada portaveu de partit en que, des del primer moment, s’està treballant per la integració de cadascuna de les urbanitzacions i que aquesta mesura no seria la més adequada.

P1090476

  

P1090507El Partit Popular també va votar en contra, donat que demanen un informe per poder tenir un coneixement real de la viabilitat jurídica d’aquesta sol·licitud. Doncs, al llarg de la jornada va ser qüestionada per diversos partits aquesta viabilitat.

D’altra banda, tant Eva Martínez de Ciutadans com Pedro Gallén del grup no adscrit van deixar clar que tampoc veuen un model d’integració i que aquesta reivindicació no representa a tots els veïns de les citades urbanitzacions.

Aquesta resolució ja era esperada per Salvador Beltrán abans que començara el plenari. Doncs, el portaveu de Mas Camarena-CUBE i impulsor de la moció, asegura haver arribat a aquesta situació per no haver un diàleg. En aquest sentit, va voler deixar clar que ell no demana la independència de Bétera, sino uns serveis necessaris que en l’actualitat no tenen, segons declara.

Entre els passos previstos a donar per Mas Camarena-CUBE es troba una recollida de signes.

? A continuació podeu veure un vídeo resum del debat generat al voltant d’aquesta moció ?


Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment