P1090491En la sessió plenaria del passat dilluns a Bétera, es va aprovar per unanimitat l’adhesió al Pla Edificant. La moció va ser presentada pel PSPV-PSOE. En aquest Pla cooperen la Generalitat Valenciana i les administracions locals, amb la finalitat de millorar el servei educatiu dels municipis.

El portaveu socialista, Fernando Cantarino, també regidor municipal d’Educació, va ser l’encarregat d’explicar aquesta moció. Segons va declarar, la iniciativa suposarà la millora de dues escoles i l’institut, així com la creació de dos nous centres. Doncs, s’està treballant sobre les instal·lacions de Lloma del Mas, Camp de Túria, l’IES Les Alfàbegues i la construcció d’una escola i un institut, al centre del municipi i en Torre en Conill. En aquest sentit va remarcar el dèficit de places públiques amb el que compta la població.

El seu departament s’ha reunit diverses vegades amb Conselleria per als requeriments sobre terrenys disponibles. Cantarino va indicar que l’ajuntament només té dos terrenys que s’ajusten a l’extensió necessària. No obstant això, Cantarino va voler deixar clar que es tracta d’un procés obert i llarg que pretén cobrir la necessitat que tenim a Bétera en aquest assumpte.
P1090488
Després de la seua intervenció, el portaveu de Mas Camarena-CUBE, Salvador Beltrán, va comentar que considera que la ubicació de tots els centres al nucli urbà no té sentit perquè no dóna cobertura a tots els veïns. Seguint aquesta línia va insistir en el fet que hi havia estat estudiant la parcel·la que hi ha al costat del Consum i que compleix tots els requisits, malgrat el cablejat d’alta tensió. Doncs per a Beltrán no suposava tant de problema, ja que va mencionar que “els veïns ja vivim rodejats de cables”, cosa que posteriorment va respondre-li Fernando Cantarino al·legant que Conselleria ja va dir que no és bo.

Cantarino també va replicar a Salvador Beltrán, recordant-li que la parcel·la per a ubicar un dels nous centres està en Torre en Conill i que no hi havia una altra disponible. A més va seguir, argumentat que en cas que durant el procés s’aconseguira alliberar més parcel·les, s’estudiaria.

? A continuació podeu veure un vídeo resum sobre aquesta moció ?

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment