El dissabte 24 de febrer, Bétera rebrà la visita del portaveu de Imatge: compromis.netCompromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví.
El motiu d’aquesta visita és la presentació del seu llibre biogràfic, escrit per Salvador Vendrell sota el nom ‘Joan Baldoví. En clau valenciana‘.
L’acte tindrà lloc a l’Ateneu Cívic i Cultural de la localitat (plaça del Mercat, 5) a les 19.30 hores.
La trajectòria política i personal del diputat a les Corts Generals, centra el tema d’aquest llibre. El volum, editat per Perifèric Edicions, repassa la biografia del polític que va ser alcalde de Sueca entre els anys 2007 i 2011 amb el Bloc Nacionalista Valencià.
‘Joan Baldoví, en clau valenciana’ s’aproxima i dóna a conéixer aspectes personals i professionals del Vadolví. El treball recull i conta al lector el seu pas per la Universitat, l’estret vincle que manté amb la seua ciutat, Sueca. També parla del seu inici en la política en l’àmbit local i la seua evolució fins a arribar a la seua actual etapa a Madrid com a diputat en el Congrés.
Aquest exemplar també és una espècie d’homenatge a tota una generació que va nàixer en els anys cinquanta del segle XX, que va estudiar en la Universitat i que es va incorporar a la vida política des de posicions d’esquerres i de recuperació de la personalitat del país.
Cal mencionar que el seu autor, Salvador Vendrell, és columnista, escriptor i professor de l’Institut Joan Fuster de Sueca. Ha guanyat el Premi de narrativa Ciutat de Sagunt 2013 amb la novel·la ‘Quan truquen de matinada’ (2014). És columnista del diari Levante-EMV des de 2002, i ha publicat dos reculls d’aquestes columnes en els llibres ‘Columnes de paper’ (2011) i ‘Els dimonis que dicten’ (2016).
Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, actualment és catedràtic de valencià en l’ensenyament secundari. Ha dedicat molt de temps a l’estudi de la llengua i la literatura i ha publicat abundant material didàctic per a l’ensenyament del valencià.

 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment