P1090467Durant el ple del mes de febrer a Bétera també es van aprovar diversos assumptes. Entre ells, les al.legacions de l’ajuntament sobre el canon d’urbanització del cost de crear una xarxa separada d’aigua potable i aigua de reg a Torre en Conill.

A més, es va donar llum verda a una modificació puntual del Pla General en el traçat de la ronda interior sud, en el tram Sector Masia Sant Carles fins al carrer la Pau. Segons el Partit Popular i Ciutadans, així com el regidor no adscrit, es tracta d’un punt negre,fent necessària una rotonda. En aquest sentit, la regidora d’Urbanisme i Instal.lacions Públiques (Compromís), Neus Sánchez, va indicar que ho tindria en compte i reconsideraria col.locar dita rotonda per a pacificar el trànsit.

P1090533Horts Urbans

L’ordenança municipal per a regular l’ús dels horts urbans també va quedar aprovada amb l’abstenció de Mas Camarena–CUBE. Aquest projecte, està destinat a persones en l’atur, pensionistes i organitzacions sense ànim de lucre per a l’autoconsum. Segons va explicar la regidora de (PSPV-PSOE), Cristina Ballesteros, el Consistori té un conveni amb la Comunitat de Regants per a tindre’n el subministrament gratuït fins als 900m3.

Assumptes P1090536socials

D’altra banda, el PSPV va proposar reforçar les prestacions bàsiques de servicis socials i reformar el decret que regula la figura del consumidor vulnerable, l’abonament social i altres mesures de protecció per a garantir el subministrament elèctric i impedir el tall del subministrament de gas als consumidors vulnerables. Aquesta moció es va aprovar amb els vots de Compromís, PSPV i Asamblea Bétera Ciudadana. En aquesta línia també es va donar el sí a la moció dels socialistes de reclamar que l’Estat incremente el pressupost que transferix a les Comunitats Autònomes perquè puguen cobrir l’atenció a la dependència.

Aprovada per 9 vots a favor, el PSPV va presentar una moció per establir un sistema de pensions que elimine el déficit de gènere. El Partit Popular, Cs i Mas Camarena-CUBE consideraren que per a resoldre aquesta qüestió estan els membres de la comissió del Pacte de Toledo.

Extrajudicial de Crèdit

P1090457

En quant a l’extrajudicial de crèdit, Manu Pérez, portaveu popular, afirmà que el seu partit no està en contra d’esta figura però donat que intervenció n’havia fet un informe desfavorable, que parlava de subvenció encoberta, i que “l’expedient no està complet”, volien més explicacions. Maite Bes, regidora de Joventut, reconegué que la via per solucionar el pagament estava mal enfocada, però que s’havia considerat que era just correspondre als scouts, una associació que a nivell local no pot emetre factura, després que treballaren durant dos dies en la Fira de Juventut. El regidor d’Hisenda, Enric Martínez (Compromís) va posar de manifest que no alçaren el reparo des de l’alcaldia per a pagar esta factura pel seu import i a favor de la transparència: “decidim portar-ho al ple i que es decidisca ací, precisament perquè no teníem voluntat d’ocultar res”.  Des de Compromís se li va recordar que “no pagar la factura suposaria un enriquiment il.lícit de la corporació”. PP va demanar “deixar sobre la taula” l’assumpte fins tindre més informació. La seua petició es va aprovar per onze vots a favor i deu en contra.

Altra moció aprovada va ser la de Eva Martínez (Ciudadanos). Aquesta va presentar una moció per a la promoció de l’ús del vehicle elèctric a la localitat, i dotar els espais públics de les infraestructures necessàries per a subministrar-los l’energia elèctrica que demanden. La moció va ser aprovada per 17 vots a favor.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment