cartel_charlaAquest divendres, 9 de febrer, tindrà lloc la cloenda de la I Setmana de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Es tracta d’una iniciativa mitjançant la qual s’ha portat a terme l’exposició XX Científiques.

La mostra ha pretés plasmar la contribució de les dones al món del progrés científic i la tecnologia, àmbits pels quals han passat desapercebudes, invisibles tant elles com les seues recerques, descobriments, invents i, fins i tot, patents. Un sector del qual han estat desplaçades a causa de diversos factors, que troben com a nucli comú la construcció tradicional androcèntrica de la ciència, l’ordre social patriarcal i, com a resultat de tot açò, la discriminació per raó de sexe.

No obstant els obstacles, la presència i contribució de les dones en aquestes àrees ha sigut quantitativament i qualitativament molt important. Tan important que resulta excepcional la referència a elles en els llibres. És freqüent, la seua absència absoluta en els textos formatius.

Les dones han recorregut un llarg i dur camí per a defensar el seu dret a la igualtat. Aquesta mostra pretén valer que les dones, al llarg de la història, han anat molt més enllà del que sabem.

En aquesta exposició s’han pogut descobrir dones que han sigut clau en el camp científic i de la tecnologia. Aquest esdeveniment ha estat organitzat per l’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC)

L’acte de cloenda tindrà lloc a les 19.15 hores en el Saló de Plens del Castell de Bétera. Per a l’ocasió hi haurà una xerrada a càrrec de la Dra. Ana López Navajas. Ana és professora de Llengua i Literatura i investigadora de la Universitat de València, on ha estudiat l’absència de les dones i les seues produccions en l’àmbit científic, cultural i històric en els continguts i manuals de l’educació secundària i les implicacions d’aquesta absència. Els seus treballs van encaminats a la recuperació i difusió del llegat cultural, científic i històric de les dones, sobretot dins l’àmbit de l’educació i la cultura. Es va doctorar amb la tesi titulada ‘Les dones que ens falten’, on va estudiar l’absència de les dones en els llibres de text de l’ESO i les seues implicacions.

 
,

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment