web_60_aniversario_cartelDes del pròxim divendres, 16 de febrer, fins el dimarts 27 de febrer Bétera acollirà una exposició sobre el 60 aniversari de la signatura dels Tractats de Roma.

Els Tractats de Roma (Comunitat Econòmica Europea -CEE- i EURATOM) es van signar el 25 de març de 1957. El primer d’ells va suposar un abans i un després en el camí a la integració europea, ja que es va introduir la cooperació econòmica entre els països membres amb la CEE, ara coneguda com Unió Europea.

El servei d’informació Europe Direct València, en col·laboració amb la Comissió Europea, ha aconseguit la cessió de la mostra sobre aquesta efemèride elaborada pels arxius històrics de la Unió Europea de Florència.

Després de passar per les seus del Consell a València i Castelló, aquesta exposició estarà en les instal·lacions de l’antic Ajuntament de Bétera (C/Major, 12), en les dates anteriorment citades. Aquesta podrà ser visitada en horari de 18:00 a 20:00 hores.

Aquest projecte es basa en documents d’arxiu i imatges presentades en catorze panells amb documents, fotografies i subtítols educatius, que es divideixen en quatre seccions:

1) “Panorama històric”.

2) “Unificació d’Europa per mitjà de l’economia i el dret”.

3) “Europa social i ciutadania europea”.

4) “La Comunitat Econòmica Europea / Dimensió internacional de la UE”.

A Espanya i en la resta de països de la Unió Europea se celebren activitats per a commemorar aquest 60 aniversari.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment