2_Presupuestos Diputación 2018 en Llíria foto_AbulailaDiputació de València té previst invertir 7,9 milions d’euros en els 16 municipis de la comarca del Camp de Túria al llarg del present exercici.

La corporació haurà invertit en la comarca fins als 30 milions d’euros des de l’inici de la present legislatura en la segona meitat de 2015, segons ha anunciat el president de la institució provincial, Jorge Rodríguez.

Rodríguez ha avançat els 4,3 milions d’euros que contempla el Pla Municipal d’Obres i Serveis (SOM) en la comarca, així com els 960.000 euros del Pla de Camins i Vials, els 420.000 euros en ajudes per a cobrir els danys de les pluges, 560.000 euros del Pla d’Ocupació per a persones majors de 55 anys i 1,6 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal.

Acompanyat per la presidenta de la Mancomunitat, Lola Cel·la, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berengue, ha valorat l’increment de les transferències directes als ajuntaments per a dotar-los del finançament necessari per a poder desenvolupar la seua autonomia.

Entre els 21,7 milions que la corporació ha repartit per les localitats de la comarca en aquesta primera part de la legislatura, destaquen els 7,5 milions del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS).

Altres línies d’inversió importants són l’antic PPOS, avui conegut com a SOM, amb 9 milions d’euros inclosa l’aportació d’enguany; les ajudes per a la restauració de patrimoni, que han passat de 145.000 a 390.000 euros amb el canvi de govern; i els projectes per a millorar la seguretat viària en les carreteres de la comarca, amb una dotació de 2.674.000 euros per a cinc obres ja executades, com són l’asfaltat de la CV-305 entre Museros i Nàquera; el de la CV-315 a Nàquera; el de la CV-331 fins a la Cartoixa de Porta Coeli; el del Port de l’Oronet en la CV-310; i la renovació de la senyalització en les carreteres de la demarcació Bétera-Serra.

Per la seua banda, la diputada Mercedes Berenguer ha insistit en el caràcter social d’uns pressupostos que “reforcen l’aposta d’aquest equip de govern pel benestar de les persones, amb 12 milions d’euros per a programes municipals de serveis socials generals; un altre tant per als centres educatius i formatius dependents de la corporació; 11 milions per a la construcció de nous centres socials en diversos municipis; 2,4 milions per a teleassistència i 3,6 milions per a l’Hospital Psiquiàtric de Bétera.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment