WhatsApp Image 2018-02-07 at 4.52.13 PMQueden només uns dies perquè arribe el primer acte de gal·la per a les Obreres i Majorals de 2018. Per aquest motiu, parlem amb la 1a Obrera Fadrina, Júlia Garrido i Montagut, qui molt amablement ens transmet en primera persona com se sent a hores d’ara.

Estudiant de Realització, aquesta setmana compagina els exàmens de carrera amb els preparatius previs al sopar de Sant Valentí. Ja ho té tot a punt per a allò que puga sorgir a última hora. En aquest sentit, assegura que es troba tranquil·la i pensa que els nervis no li vindran fins a l’últim moment.

Júlia pega una ullada enrere i ens conta com va ser el dia de la ‘botlleta’ per a ella. ‘Sorpresa’ seria la paraula que defineix el moment quan s’adonà que anaven a sa casa a treure-la. Ningú de la seua família ho sabia. Doncs, de son pare (Juan Garrido) va ser la idea que fóra Obrera però, perquè la sorpresa fóra doble, li van dir que ja hi havia una altra candidata. D’aquesta manera, la il·lusió va ser màxima.

Juan va ser Majoral en 2017 i anava dins la cercavila acompanyant a les seues obreres. A més, el seu fill Lluis també hi estava en el recorregut com a futur Majoral de 2018. La seua filla Júlia i la seua dona (Carmen Montagut) també eren part de la desfilada de persones que anaven en el trajecte. Qui els havia de dir que aquesta jove, que encara tenia el mandat de Fallera Major de Bétera, es convertiria també en una de les màximes representants de les festes d’agost del municipi?

Doncs així va ser, repetint-se la història de feia cinc anys arrere en la mateixa família. I és que els seus cosins, María i Carles Guerrero i Montagut, també van fer la festa junts com Obrera Fadrina i Majoral en l’any 2013. Si en aquell moment va ser Lluis l’encarregat de ser ‘sombriller’ el dia 15 d’agost, ara serà Carles qui faça aquest menester.

Complicitat i sintonia

Aquesta obrera, de 22 anys, compta amb els consells de la seua cosina i amb el suport de tots els seus encapçalats per sa mare, que encara que li agrade gaudir de la festa en un segon pla és una figura imprescindible perquè tot ixca com toca. Aquesta experiència la comparteix amb alegria amb el seu germà Lluis amb qui, segons ella mateixa declara, és carn i ungla. A aquest fet se li suma que a la gran majoria de Majorals ja els coneixia per ser amics de Lluis, sent molta la complicitat i sintonia.

De les seues tres companyes d’aquesta aventura (Mireia, Mª José i Cristina) tan sols té paraules grates.
Amb Mireia comparteix gustos i estils, a banda de l’edat. Com a curiositat també cal mencionar que ambdós van coincidir com a Falleres Majors Infantils el mateix any, cadascuna de la seua comissió.

Cristina també coneix a Júlia des que aquesta última fóra un nadó, ja que la primera és amiga del seu oncle. No obstant això, mai hi havien tingut una relació tan estreta com en l’actualitat, on Cristina s’ha convertit en un exemple a seguir.

Mª José té un fill, més o menys de la mateixa edat que les Obreres Fadrines, el qual fa que les tracte per un igual a aquest.

En definitiva, considera tindre molta sort amb les persones que està vivint aquesta etapa tan dolça, que pràcticament acaba de començar.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment