EFE(EFE) La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han desmantellat un laboratori d’extracció de cocaïna a Riba-roja de Túria. En l’operació han intervingut 12 quilos d’aquesta droga. Així mateix, han detingut a quatre homes, d’entre 34 i 61 anys, per la seua suposada integració en una xarxa de narcotràfic.

Segons els responsables de l’Operació i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, tres dels detinguts són espanyols i un colombià, tots amb antecedents policials.

En el marc d’aquesta operació s’han portat a terme cinc registres a València, Riba-roja, L’Eliana, Xella i Canals, on també s’han intervingut 700 quilos de materials precursors -els que s’utilitzen per extreure la droga-, 58 grams d’amfetamina, 48 de metamfetamina, 77 grams de marihuana, 5.000 euros, una premsa hidràulica, balances i altres materials per a l’envasat, a més d’una escopeta.

Els Membres d’aquesta Organització havien creat tres forns casolans a partir de caixes de cartró i llums de calor amb els quals s’assecaven la pasta que obtenien després d’extreure la cocaïna del producte en el qual havia estat diluïda prèviament, una substància viscosa l’origen de la qual s’investiga.

Pel gran apilament de materials químics, els investigadors sospiten que aquesta banda criminal podria pretendre consolidar la seua tasca i probablement anaven a rebre més droga.

Durant la investigació es va poder constatar que els sospitosos havien comprat diverses balances de precisió, molinets i altres productes utilitzats en el manipulació d’aquestes substàncies.

A principis de mes es va produïr la primera entrada policial al xalet de Riba-roja on es realitzava la tasca d’extracció de la cocaïna. Allà es va localitzar un laboratori clandestí d’extracció secundària de droga, es va detenir a tres persones.

Posteriorment, els policies van realitzar un registre al domicili d’un dels ara detinguts i van intervenir set quilos del que semblava cocaïna, embalats i empaquetats.

Els agents també van detenir un altre membre del grup i van efectuar dos registres en una nau de Canals i en un habitatge de Xella.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment