En l’any 1978, Mª Carmen Bes i Rausell, es convertia en una de WhatsApp Image 2018-02-07 at 4.52.13 PM (1)les màximes representants de les Festes d’Agost de Bétera. Just 40 anys més tard, la seua filla Mireia segueix els seus passos.

No era una cosa que estiguera previst. Doncs, Mireia Picher i Bes era una espectadora més de la cercavila que es realitza per a entregar la ‘botlleta’ a la futura Obrera del pròxim any, cada 22 d’agost. De sobte tots es van parar a sa casa i ni el seu oncle Vicent, popularment conegut com ‘El Pansaro’, s’ho esperava. Ell era en eixos moments el President dels Majorals 2017 i mai s’haguera pensat que la seua neboda seria una de les Obreres de l’any vinent. I què dir de la seua germana, és a dir, la mare d’aquesta jove. Mª Carmen estava preparant el sopar per a tota la coïa de Majorals i també era aliena a tot el rebombori que s’anava a muntar al seu habitatge. Finalment, la traca i el confeti anunciava que ja hi havia 2a Obrera Fadrina per a 2018.

Mig any després, estem amb Mireia que ens fa testimoni de tot el que està vivint en aquests moments. Ens assegura estar gaudint moltíssim dels primers actes, com per exemple el del passat 8 d’Octubre, la Cavalcada de Reis i per descomptat la Foguera i Coetà de Sant Antoni, ja que la pólvora l’apassiona. De fet, ens confessa que la matinada del pròxim 15 al 16 d’agost ho passarà prou mal, donat que no tirarà coets per evitar algun incident.

Tradició pels quatre cantons

Aquesta estudiant de Rel·lacions Laborals i Recursos Humans porta la tradició i la festa a la sang. La seua iaia materna era filla de Juan Rausell Ferrer, fundador de la Pirotècnia Rausell. Sense aquest negoci familiar, vigent en l’actualitat, seria inconcebible la tradicional Cordà de Bétera i altres actes com la Coetà del Gos. Però, a més a més, aquesta dona també vestia a les representants de la festa. Sa mare, com hem comentat abans, i una germana de sa mare (Amparo) també van ser Obreres. De les tres ens parla amb molta estima i ens fa sabedors de la seua importància a la família.

D’altra banda, el seu oncle Vicent ha sigut 5 vegades Majoral, sent en 3 ocasions president. Son pare també va fer la Majoralia, i com a curiositat cal dir que aquest va realitzar la festa amb alguns pares dels quals avui formen part de la seua coïa de festers.

D’aquesta manera, Mireia es troba molt recolzada i aconsellada pels seus, peces fonamentals en aquesta etapa il·lusionant. No obstant això, troba a faltar al seu germà qui li agradaria que en aquest moment passara més hores amb ella, ja que estudia fora i al llarg de la setmana no està a casa.

Quant als seus Majorals, està encantada per fer-les partícips en tot el possible. La confiança és màxima. En aquest grup també compta amb dos cosins segons, Guillem Aguilella i Carlos Redondo.

Júlia és com una amiga confident de la mateixa edat, amb la que comptar sempre. Cristina i Mª José, aquelles germanes majors que a tot el Món li agradaria tindre.

A tan sols 3 dies de Sant Valentí, ja ho té tot quasi a punt per a lluir les seues millor gal·les, acompanyada dels seus familiars i d’aquells que des del passat 22 d’agost de 2017 formaran, per sempre, part de la seua vida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment