_Y5A6543Fa uns dies informàvem que al Poliesportiu Municipal de Bétera s’havia instal·lat un Desfibril·lador Extern Automàtic (AED). S’ha indicat amb senyals la direcció cap a la consergeria, on es troba ubicat, perquè en cas d’una urgència no es perda temps en trobar el lloc.

Ara cal mencionar que una unitat mòbil de la Policia Local del municipi també comptarà pròximament amb un d’aquests aparells. D’aquesta manera, els agents tindran l’oportunitat de poder assistir en casos d’emergència, tenint la mobilitat necessària per a arribar allà on es produïsquen.
Per a tal efecte, han rebut formació sobre el maneig del desfibril·lador, a l’igual que el personal de les instal·lacions esportives. Es tracta d’una iniciativa que s’està estenent a la majoria de les localitats de la comarca.
Està previst que al llarg de l’any arriben a la població dos desfibril·ladors més. Aquests s’ubicarien a espais on es complisquen els requisits necessaris. A més, es valorarà que tinga afluència d’un sector poblacional de major risc, com per exemple, la Llar dels Jubilats.
Aquestes instal·lacions són una mesura sanitària que augmenta en un 70% la probabilitat de recuperar-se després d’una aturada cardíaca. La finalitat és poder atendre a qualsevol persona que tingués una aturada cardíaca o certes arítmies cardíaques greus que pogueren posar en perill la seua vida. El que es pretén és vetlar per la salut dels ciutadans en casos d’emergència.
El DESA és molt eficaç per a la majoria de les citades aturades cardíaques, que en la seua major part són deguts al fet que el cor fibril·la i el seu ritme no és l’adequat, aquests equips bàsicament tornen el ritme adequat al cor.
Aquesta tasca permetrà actuar amb celeritat davant de qualsevol incidència i prevenir casos de mort sobtada en les instal·lacions del Poliesportiu. Doncs, es tracta de què els usuaris de les instal·lacions estiguen més segurs a partir d’ara.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment