Centro de construccion (4)Aquest dimecres, al voltant de les 13.00 hores, tenia lloc a Bétera l’acte de celebració de l’inici de les obres del Nou Centre de Formació i Seu de la Fundació Laboral de la Construcció a la Comunitat Valenciana. Aquesta fundació és l’entitat paritària creada l’any 1992, mitjançant el Conveni General del Sector de la Construcció, i fruit d’un diàleg entre la patronal i els sindicats del sector: la Confederació Nacional de la Construcció (CNC), CCOO de Construcció i Serveis, i la Federació d’Indústria, Construcció i Agro d’UGT (UGT-FICA).

L’acte ha estat presidit i inaugurat pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que ha estat acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Cristina Alemany. A l’esdeveniment també han assistit altres autoritats municipals, entre elles, la regidora d’Obres Públiques, Cristina Ballesteros, el regidor de Comerç i Ocupació, Augusto Sevilla i el d’Educació, Fernando Cantarino.

Primer que res, l’arquitecte Miguel Alonso ha presentat i exposat el projecte, obra de l’estudi d’arquitectura MRM Arquitectos. Per a la seua execució, l’empresa seleccionada ha sigut Becsa SAU.

Característiques del nou centre

Centro de construccion (7)Centro de construccion (12)Les noves instal·lacions es troben ubicades al polígon industrial L’Horta Vella. Es tracta d’una parcel·la de 22.000 metres quadrats, on hi haurà més de 3.600 metres quadrats construïts, albergant cinc aules teòriques (de més de 60 metres quadrats cadascuna), quatre tallers, tres aules-taller i espais per a diversos serveis, magatzems, vestuaris, sala d’infermeria, oficines, zones d’assessorament i orientació laboral-professional.

D’altra banda, el nou centre disposarà d’una àmplia zona exterior de pràctiques, on està previst que s’impartisca la formació en matèria de maquinària de l’entitat paritària, així com els exàmens per obtenir la certificació d’operador de maquinària.

Aquest terreny es va cedir en l’any 2009 per l’Ajuntament de la localitat per un període de 50 anys i del qual ja estava fent ús l’entitat paritària per impartir les pràctiques d’alguns dels seus cursos de Maquinària.

Les instal·lacions seran un centre privat de Formació Professional de la fundació, acreditat per la Conselleria d’Educació.

Revitalització del sector

Centro de construccion (55)Ximo Puig ha destacat la importància de revitalitzar el sector de la construcció, que passa per la formació, la prevenció de riscos laborals i la innovació permanent. En aquest sentit, ha mencionat que la Generalitat va incrementar en un 70% les inversions en obra pública.

Per la seua banda, Cristina Alemany, ha posat en relleu el treball realitzat per laCentro de construccion (34) Fundació Laboral de la Construcció. En aquest sentit, s’ha compromés a donar el seu suport a les activitats que es porten a terme, amb la finalitat de revitalitzar el sector de la construcció.

El president de Fundació Laboral de la Construcció la Comunitat Valenciana, Ramón Jerez, ha sigut l’encarregat de presentar i moderar l’acte. Durant la presentació també han intervingut Juan Lazcano, president de la Fundació Laboral de la Construcció i de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC); Vicente Sánchez, vicepresident de la Fundació Laboral de la Construcció i secretari general de CCOO Construcció i Serveis, i Ismael Sáez, secretari general d’UGT de la Comunitat Valenciana.

Juan Lazcano, ha subratllat la importància de la Formació Professional en l’Ocupació per al sector de la construcció.

Tasca de la Fundació

Centro de construccion (32)Centro de construccion (45)Vicente Sánchez, ha esmentat els grans èxits aconseguits per l’entitat paritària en els seus 25 anys d’història. Entre ells, ha ressaltat el 1.800.000 de treballadors formats, 200.000 visites a obres realitzades i les 700.000 Targetes Professionals de la Construcció (TPC) emeses.

Ismael Sáez, ha parlat de l’esforç constant de la Fundació Laboral i el mateix sector per mantenir l’entitat paritària.

En aquesta jornada també s’han pogut veure figures de l’entitat paritària, com ara José Albors i Daniel Argente, vicepresident de la Fundació Laboral de la Construcció de la Comunitat Valenciana, per CCOO Construcció i Serveis, i UGT-FICA, respectivament, i Juan Carlos Barrero, secretari del Sector Construcció d’UGT-FICA.
Centro de construccion (65)Centro de construccion (69)Centro de construccion (47)Centro de construccion (11)Centro de construccion (20)

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment