1_106L’Hospital Psiquiàtric de Bétera ha celebrat aquest divendres una jornada de portes obertes amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre. Alumnes de primer d’ESO de l’IES Benicalap de València han visitat les instal·lacions per a conèixer la seua història i el seu funcionament.

Aquesta iniciativa forma part del projecte ‘L’Economia verda’. El citat projecté té com a finalitat acabar amb l’estigma que pateixen les persones amb problemes de salut mental, afavorint la seua integració en la societat. també té com a finalitat el sensibilitzar sobre la importància de la vegetació des del punt de vista terapèutic. L’àrea de Benestar Social de la Diputació de València és l’encarregada d’impulsar aquesta actuació.

Durant la primera jornada, els alumnes del Ies, acompanyats pels pacients i professionals de la Rehabilitació Psicosocial, han sigut testimonis dels projectes mediambientals del centre.

Toni Pla, director d’Infermeria d’aquest espai, ha explicat que “la idea és normalitzar la diversitat funcional i que es vegen les malalties mentals com una patologia més trencant estigmes”.

El projecte inclou un itinerari botànic, un jardí i un hort agroecològic de plantes medicinals i aromàtiques, i un altre també d’hortícoles.

Han sigut els propis pacients els que han explicat als alumnes quines espècies tenen plantades i com les cuiden.

Ara, el estudiants tenen que fer un treball de camp investigant l’origen de les plantes, el seu nom científic i definint les propietats de cada espècie.

Els professor de l’IES, Vicente Nácher i Villar García han explicat que “Va sorgir l’oportunitat de visitar l’Hospital Psiquiàtric de Bétera i no dubtàrem a fer-ho. És un centre que té una vegetació molt rica i variada i, de pas, ens va semblar interessant que conegueren de primera mà com es viu i es treballa allí”.

Després de l’explicació del projecte i de la ruta per la zona verda, estudiants i pacients han participat junts en una plantació d’arbres, arbustos i pins al costat del camp de futbol del centre.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment