betera / béteraLa Conselleria d’Obres Públiques ha presentat el Programa de Seguretat viària 2018-2019. Aquest comprén cinc objectius estratègics, 242 actuacions i un pressupost de 180 milions d’euros per a reduir l’accidentalitat en la xarxa viària de la Generalitat i a la Comunitat.
La iniciativa transversal compta amb la participació de sis conselleries amb competències en Obres Públiques, Educació, Sanitat, Benestar, Indústria, Joventut i Emergències, per a reduir la sinistralitat i les seues conseqüències.
Segons la consellera María José Salvador, “hem traçat un full de ruta juntament amb les associacions implicades i juntament amb les diputacions, la DGT, per a anar tots junts en un mateix sentit i obtenir així un efecte multiplicador en els nostres objectius”.
Aquests objectius se centren a “protegir als usuaris vulnerables en el disseny i explotació de les via; promoure entorns urbans més segurs amb la integració de la seguretat viària en l’ordenació i planificació urbana, estimulant la nova cultura de mobilitat urbana; treballar i educar en conductes i comportaments més responsables i assegurances; promoure la mobilitat intel·ligent, segura i sostenible i, finalment, millorar els temps de resposta en els accidents de trànsit”.
El Programa de Seguretat viària 2018-19 parteix d’una anàlisi del tràfic i l’accidentalitat de la xarxa viària de la Generalitat i de tota la Comunitat (xarxes viàries dependents de l’Estat i de les diputacions) a partir del qual s’ha realitzat un diagnòstic de la situació en el nostre territori.
Així, la consellera ha destacat que, en 2016, Espanya, amb 39 morts per cada milió d’habitants, ocupava el cinqué lloc amb menor mortalitat d’en les carreteres de la Unió Europea.
a Comunitat Valenciana amb una xifra de 36 morts per milió d’habitants, en les tres xarxes que passen pel nostre territori, se situa per sota de la mitjana espanyola.
No obstant això, Salvador ha assegurat que aquestes dades “no ens poden fer baixar la guàrdia perquè en els últims anys s’ha produït un repunt de la sinistralitat associada a factors com l’envelliment del parc de vehicles, les distraccions per l’ús de la tecnologia al volant o la conducció sota els efectes de l’alcohol o altres drogues”.
Per açò, el Consell “ha volgut marcar el camí a seguir a l’hora de programar actuacions per a reduir l’accidentalitat en la xarxa de la Generalitat i a la Comunitat”, segons Salvador.
Entre elles, ha indicat les actuacions derivades del Llibre Blanc per a protecció de ciclistes a la Comunitat Valenciana.
També s’ha arreplegat les actuacions resultants de l’aplicació de recomanacions vigents per a la millora de la seguretat viària dels motoristes a la Comunitat Valenciana, redactades per la conselleria en 2016.
D’igual manera, per a millorar la seguretat dels vianants, a més dels plans de mobilitat, s’han programat actuacions en travessies i itineraris per als vianants al voltant de les poblacions i també en aquelles ubicacions interurbanes en les quals s’ha detectat risc per a vianants.
En matèria d’accidentalitat per eixida de la via a conseqüència de distraccions, la conselleria va a realitzar actuacions per a fer més segurs els marges de les carreteres.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment