love-1476863_960_720La regidoria de Drets Socials de Bétera ja prepara el programa per a celebrar la Setmana Sociocultural dels Majors, pròximament.

Al llarg d’eixos dies sempre se sol portar a terme excursions, tallers, balls… Aquesta setmana, estarà composta per diverses activitats i tallers, en els quals no falten propostes i ofertes especials, dirigides a la tercera edat del municipi.

En aquest sentit, també es preveu un any més el tradicional homenatge als veïns que commemoren els seus cinquanta anys de casats. Qui desitge celebrar el seu casament o noces d’or, sent homenatjat, hi haurà d’acudir al Departament de Drets Socials ubicat a l’edifici de Casa Nebot (C/Estació, 5). La data límit per poder sol·licitar aquesta acció és el dilluns 5 de març.

Tradicions i curiositats

Com a curiositat, cal mencionar que la tradició de celebrar les noces de plata o d’or es va originar a l’Alemanya medieval, en la qual si una parella de casats aconseguien celebrar el vinté cinqué aniversari del seu casament, la dona era presentada pels seus amics i veïns amb una corona d’argent. Aquest acte era per felicitar-los per la bona fortuna d’haver prolongat la vida de parella durant tants anys. També era un reconeixement al fet d’haver gaudit d’una relació harmoniosa. Quant a la celebració del cinquanté, la dona rebia llavors una corona d’or. Aquests aniversaris van ser des d’aquell moment coneguts com les noces de plata i el dia de noces d’or, respectivament.

Amb el pas del temps el nombre de símbols usats s’ha incrementat i la tradició alemanya d’assignar regals específics que tenen connexió directa amb cadascuna de les etapes de la vida s’ha expandit per tot el món occidental.

Estava prohibit regalar perles a una núvia, ja que representaven plor en el matrimoni. Exhibir perles el dia del casament era senyal de mala sort, ja que les perles s’assemblaven a les llàgrimes, de manera que la gent creia que la núvia ploraria durant tot el seu matrimoni. En canvi regalar diamants, per la seua puresa i duresa, donava bona sort.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment