food-1155130_960_720Aquest dimarts, 20 de febrer, prop de 80 persones van assistir al curs gratuït de manipulador d’aliments i control d’al·lergògens, celebrat en la seu de la Mancomunitat Camp de Túria.

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Centre de Desenvolupament Turístic de la Comunitat Valenciana i de l’Associació Gitana Adonay de Llíria.

El pròxim curs gratuït, amb les mateixes característiques, serà el 8 de Maig a Vilamarxant. L’horari serà de matí, de 9.00 a 14.00 hores. A d’aquest poden inscriure’s tots els veïns dels municipis que formen part de la comarca del Camp de Túria i que estiguen en l’atur.

El certificat de manipulador capacita per a optar a llocs de treball en què es requerisca una qualificació en seguretat alimentària, especialment en el sector de l’hostaleria i la restauració.

En un curs de manipulació d’aliments, el primordial que s’ensenya és a inculcar una sèrie de rutines i pautes d’higiene a l’hora de tractar amb aliments amb l’objecte de prevenir danys a la salut dels consumidors.

Tant durant el preparat, fabricat, cuinat, elaboració, envasat, transport, emmagatzematge o distribució, venda, subministrament i / o servei dels aliments, es pot produir una propagació i / o creixement de bacteris que produïsquen intoxicacions alimentàries, molt més en el temps en què l’exposició a la calor, fomenta la seua proliferació.

Per això, tota persona encarregada d’entrar en contacte amb els aliments, ha de conéixer de cada un d’ells quin és l’estat òptim de protecció i conservació, així com els protocols d’higiene adequats.

Qui desitge inscriure’s podrà fer-ho mitjançant la pàgina http://www.cdt.gva.es o en les oficines de la Mancomunitat Camp de Túria. Per poder efectuar aquesta inscripció és necessari el DARDE i el DNI.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment