redes socFa uns dies anunciàvem que l’Associació de Mares i Pares dels Alumnes del Col·legi d’Educació Infantil i Primària (C.E.I.P.) Camp de Túria de Bétera ha organitzat per aquest dijous a la vesprada una jornada dirigida als pares dels alumnes per parlar sobre les Xarxes Socials en la família. Però a més a més, el mateix centre educatiu ha celebrat fa uns dies unes jornades dirigides als escolars.
D’aquesta manera, el passat dimarts, agents de la Policia Local del municipi van estar a les aules de 6é de primària parlant també d’Internet i xarxes socials. Així ho anunciaven al seu Twitter. En aquest sentit, els agents han alertat sobre l’ús adequat d’aquestes aplicacions i dels perills que poden suposar. Cal recordar que aquest dia es commemorava el Dia Internacional d’Internet Segur.
Així mateix, en la trobada dirigida a pares a les 17.30 hores es pretén donar resposta a qüestions com la influència d’aquest fenomen social en les nostres vides. També es parlarà de si realment els pares controlen la informació que els fills manegen a les xarxes o de si se sap de manera adequada què deuen o no fer amb les seues dades, entre altres assumptes.
Saber quins drets, obligacions o mesures prendre de protecció i com educar en aquest sentit són temes de vital importància.

Campanya de conscienciació

Aquestes iniciatives segueixen la mateixa línia que la campanya que ha posat en marxa UNICEF. Amb el nom ‘No sigues estrella’, aquesta organització ha gravat un vídeo amb la finalitat d’alertar a xiquets i joves sobre la informació i imatges que comparteixen en les xarxes socials.
La campanya es pregunta si coneixen els perills i, sobretot, la repercussió que les seues publicacions en xarxes poden tenir. Així, es convida a tot el que la veja a ser conscient de la importància de protegir la privacitat a Internet.

A manera de roda de premsa inesperada, els responsables de la campanya d’Unicef escollien a 9 xiquets i adolescents anònims que, en realitat, són més famosos del que creuen.

Amb diverses càmeres, micròfons i periodistes que sorprenen els protagonistes, la roda de premsa es grava com si realment ho fos. Encara que al principi els menuts responen de manera natural però tímids, en un moment donat la incomoditat fa acte de presència.

Alguns pregunten si van a sortir a la televisió i altres com havien aconseguit la informació que els estaven dient. Fins i tot, els mostren fotos que ells mateixos han compartit.

A una de les protagonistes li demanen que cante, ja que ho fa habitualment en la seua vida. A una altra, que demostre els seus dots en dansa contemporània. Les dues asseguren que no ho faran i que senten molta vergonya en pensar a fer-ho.
Així, l’entitat els demana que pensen molt bé abans on compartir les seues dades, fotos i altres detalls personals i que presten molta atenció a la privacitat de les xarxes socials. L’objectiu és evitar situacions d’assetjament, suplantació d’identitat, robatori de dades i altres delictes relacionats amb Internet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment