BaldoviCom ja vam anunciar fa unes setmanes, aquest dissabte, el portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats Joan Baldoví presentarà en Bétera el seu llibre biogràfic. Es tracta d’un exemplar escrit per Salvador Vendrell sota el nom ‘Joan Baldoví. En clau valenciana‘.

El tema central d’aquest llibre és la trajectòria política i personal del diputat a les Corts Generals. El volum, editat per Perifèric Edicions, repassa la biografia del polític que va ser alcalde de Sueca entre els anys 2007 i 2011 amb el Bloc Nacionalista Valencià.

D’aquesta manera, ‘Joan Baldoví, en clau valenciana’ dóna a conéixer aspectes personals i professionals de Vadolví. El treball recull i conta al lector el seu pas per la Universitat, l’estret vincle que manté amb la seua ciutat, Sueca. També parla del seu inici en la política en l’àmbit local i la seua evolució fins a arribar a la seua actual etapa a Madrid com a diputat en el Congrés.

A més, també és una espècie d’homenatge a tota una generació que va nàixer en els anys cinquanta del segle XX, que va estudiar en la Universitat i que es va incorporar a la vida política des de posicions d’esquerres i de recuperació de la personalitat del país.

Quant el seu autor, Salvador Vendrell, és columnista, escriptor i professor de l’Institut Joan Fuster de Sueca. Ha guanyat el Premi de narrativa Ciutat de Sagunt 2013 amb la novel·la ‘Quan truquen de matinada’ (2014). És columnista del diari Levante-EMV des de 2002, i ha publicat dos reculls d’aquestes columnes en els llibres ‘Columnes de paper’ (2011) i ‘Els dimonis que dicten’ (2016).

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València, actualment és catedràtic de valencià en l’ensenyament secundari. Ha dedicat molt de temps a l’estudi de la llengua i la literatura i ha publicat abundant material didàctic per a l’ensenyament del valencià.

L’acte de presentació del llibre es portarà a terme a l’Ateneu Cívic i Cultural de la localitat (plaça del Mercat, 5) a les 19.30 hores. Qui posteriorment destige quedar-se a sopar, pot encomanar-lo a través del correu ateneubetera@gmail.com (entrepà+beguda+picadeta 5€ persones associades, 8€ no associades).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment