semana_sociocultural_de_la_mujer_2018_-_imagenPrimers de març arribarà carregat d’activitats a Bétera per celebrar la Setmana Sociocultural de la Dona. Tots aquells que vulguen participar en els tallers, excursions i activitats, entre d’altres, ja es poden inscriure a Casa Nebot (C/Estació, 5). Les places són limitades. Es tracta d’una iniciativa de la Regidoria de la Dona i Igualtat.

Els actes començaran dilluns 5 de març. A les 10.00 hores s’iniciarà una caminada per la igualtat. Aquesta eixirà des de Casa Nebot i es portarà a terme pel poble, finalitzant al Bar-Restaurant La Vereda amb un desdejuni natural. Les inscripcions també són limitades i tenen un preu d’1 euro.
Aquest mateix dia, a les 17.00 hores, Alícia Bordes impartirà en la primera planta de Casa Nebot un taller d’estampació sobre tela. Aquest està organitzat per l’Associació Dones Progressistes de la Vila de Bétera.

El 6 de març, a les 10.30 hores, tindrà lloc un taller d’humorteràpia a càrrec de la psicòloga Nayara Mira Ibáñez. A les 17.30 hores serà el torn per a un videofòrum: ‘Un billete a Nunca Jamás‘ de Jorge Naranjo. La projecció serà al Saló de Plens del Castell, organitzat per l’Associació per la Coeducació.

semana_sociocultural_de_la_mujer_2018_-_triptico-001El 7 de març s’efectuarà una excursió al barri de Russafa amb assistència a la Mascletada i visita a l’exposició del Ninot. La venda de tiquets és dimarts i dijous de 17.00 a 20.00 hores a la seu de les Ames de Casa Tyrius, organitzadores d’aquest esdeveniment. Ja a la vesprada, el Saló de Plens del Castell acollirà dues presentacions de llibres. En primer lloc, a les 17.30 hores es presentarà ‘Estudi de Coordinació de recursos institucionals contra la violència de gènere en municipis de més de 20.000 habitats’ per part d’Ana Palacios Tatay i Aitor Serrano López. D’altra banda, a les 18.00 hores, es presentarà l’exemplar ‘Pañuelos de colores‘ narrat per Helena López Valero (Fundació Sant Vicent Ferrer) qui va superar un càncer de mama. L’acte estarà a càrrec de l’Associació Dones Progressistes.

El 8 de març, Dia Internacional de les dones, començarà amb una excursió a Sogorb al voltant de les 09.00 hores. L’eixida serà des de l’esplanada de l’Albereda a l’alçària del Restaurant Fusió. Les inscripcions tenen un preu de 3 euros, per poder entrar als museus.
Posteriorment, a les 19.00 hores se celebrarà un espai de reunió que conclourà amb un berenar-sopar en el restaurant del Poliesportiu Municipal. En ell, es farà l’entrega dels V Premis a la Dona Treballadora Emprenedora 2017 de Bétera. A més, es llegirà un manifest a favor de les dones.

Així mateix, divendres 9 de març tindrà lloc, a les 10.30 hores la conferència ‘Dones i mares davant de la crisi familiar: la custòdia dels fills i filles a debat’. L’advocada especialitzada en dret de família, Núria Sandiego Aloy serà la ponent d’aquesta jornada al Saló de Plens del Castell.
A les 19.00 hores, Lucía Sócam li cantarà a les dones del 27, a l’edifici de la Casa de Cultura.

El punt final a tots els actes serà el diumenge 11 de març. A les 11.00 hores, l’Associació pro Casa de la Dona pintarà alguns passos de vianant per a prevenir la violència de gènere. El punt de partida serà davant l’Institut Alfàbegues de Bétera. Finalment, a les 18.00 hores, la Casa de Cultura acollirà l’obra de teatre ‘Villaframbuesa‘.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment