13882116w(EFE) Els vianants lluminosos dels semàfors de la Ciutat de l’Artista Faller de València, al barri de Benicalap, lluiran pròximament els vestits típics de la seua festa patronal més internacional: la vianant anirà de valenciana, amb monyos inclosos, i el vianant amb el vestit de “saragüells”.
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament aprovava aquest divendres el contracte per dur a terme aquesta iniciativa, pressupostada en 484 euros (IVA inclòs) i que portarà a terme l’empresari Pau Ejarque Garin a compte dels pressupostos de la Regidoria de Cultura Festiva, segons fonts municipals.
El regidor de festes, Pere Fuset, ha assenyalat que es tracta d'”una iniciativa més en el marc de revitalització de la Ciutat de l’Artista Faller”, on es concentra la majoria de les naus on els creadors de ninots dissenyen i executen els elements típics de les Falles, molts dels quals cremen cada 19 de març.
“Incidim en la identitat d’un barri molt important per a la nostra ciutat seguint un camí ja iniciat per altres ciutats com Berlín, on els semàfors estan representats per icones clarament vinculades a aquesta ciutat”, ha afegit Fuset.
Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giusseppe Grezzi, ha assenyalat que des del seu departament i l’EMT col·laboren amb l’àrea de Cultura Festiva per “posar en valor i donar a conéixer la Ciutat de l’Artista Faller, d’allò més genuí que tenim “a València.
En març de 2016, l’Ajuntament de València ja va fer un pas similar: la silueta d’una dona amb faldilla en els semàfors permet des de llavors fer visible la seua defensa per les polítiques d’igualtat i contra la discriminació, una càrrega simbòlica que la convertia llavors en la “primera gran ciutat” d’Espanya que s’instal·lava semàfors amb fins paritaris.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment