P1100210El passat dissabte, 24 de febrer, les instal·lacions de l’Ateneu de Bétera es van omplir de gent que va assistir a la presentació del llibre ‘Joan Baldoví, en clau valenciana‘. Aquest exemplar va estar presentat pel mateix portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats i l’autor, Salvador Vendrell.

P1100212 (2)Segons va explicar Valdoví a Betera.com, aquest llibre va ser iniciativa de l’editor (Jesús Figuerola) de Perifèric Edicions. Figuerola va plantejar-li la idea a Salvador Vendrell abans de l’estiu i Vendrell va transmetre-li-la al diputat, qui de seguida va dir que sí. Doncs, per a Joan Valdoví “és important que tota una sèrie d’anècdotes i plantejaments del primer diputat valencianista que arriba a Madrid després de la República no es perderen i s’arreplegaren”.

Tal com menciona el Portaveu de Compromís, eren molts els que ja li havien plantejat aquest projecte i ell mateix hi havia intentat fer algunes entrades llargues a les publicacions del seu Facebook perquè allò servira per a un futur llibre que ell poguera escriure quan deixara la política.

Un to amable

P1100236‘Joan Baldoví, en clau valenciana’ està ple d’anècdotes i curiositats. La primera que cal destacar és que Salvador Vendrell és amic del polític des dels 9 anys i també van militar junts. A més, són cunyats. Per tant, la complicitat entre ambdós és màxima.

D’aquesta manera, “s’ha aconseguit que el llibre tinguera eixe to amable que es va intentar transmetre des del primer moment, que fóra un llibre que es poguera llegir, que la gent no s’avorrira i, que a banda de què veiés quina ha sigut la trajectòria del primer valencianista al Congrés, tinguera també una part de la seua història reflectida a eixes pàgines”, declara Baldoví.

El reflex d’uns quants

P1100246“Aquest llibre compta un temps en el qual es plasmen els últims anys del Franquisme en un poble que podria ser qualsevol dels municipis valencians d’aquella època, per les similituds que podrien haver-hi, en una gent com ell, que comença a creure que era necessària una opció netament valencianista en aquest País per tal queP1100205 representara els interessos d’aquest”, segons manifesta. En eixe sentit, comenta que “aquesta no és una història d’un gran homenot, sinó que és la història d’un home senzill de Sueca que un dia li toca representar el valencianisme a Madrid i la història del perquè, un xiquet de poble, acaba valencianitzant-se i polititzant-se des d’un punt de vista nacionalista valencià”, “Aquesta és la història de tantes dones i homes de tants pobles al Nord i el Sud del País Valencià que durant molts anys han mantingut viva la flama d’una opció netament valenciana a les Corts Valencianes i a Madrid”. Així, Joan Baldoví indica que moltíssima gent es podrà veure reflectida en aquesta obra.

Proximitat

P1100261Durant la presentació del llibre, tant l’autor com el protagonista van donar detalls i contar anècdotes d’aquest treball el qual es divideix en tres parts: La Infantesa

P1100260 (2)

del polític, l’etapa dels estudis i el seu moment actual a la capital d’Espanya.

Els assistents van poder preguntar-los dubtes i qüestions que volien saber de tot allò que es cou al congrés. Per finalitzar el diputat va signar els llibres venuts, acomiadant d’una manera molt propera aquest esdeveniment que també s’està portant a terme a altres municipis amb molt bona acollida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment