pedro gallenEl Regidor del grup no adscrit de l’Ajuntament de Bétera, Pedro Gallén, ha emés un comunicat a aquest mitjà de comunicació en el que manifesta que en el transcurs del debat per a l’acceptació de la modificació en la prestació del servei de recollida de RSU i Poda a la urbanització Mas Camarena, ha informat de l’encariment del servei, només per canviar la gestió de privat a públic, del servei, sense justificació per part de l’equip de govern.

Segons exposa Gallén en el citat escrit: “Tot això es va iniciar el 2013, quan el mateix partit MAS CAMARENA, que avui demana l’Entitat Local Menor, va acceptar que els seus veïns pagaren el servei de recollida d’escombraries, excloent expressament a la Urbanització del contracte municipal de recollida. Fa més d’un any que vaig denunciar a fiscalia l’exclusió, quan és obligació del municipi de prestar aquest servei, per Llei”.

En eixes línies, el regidor afirma que “Gràcies a la meua tasca, la Urbanització Mas Camarena no seguirà abonant un servei que és obligació municipal, encara que estic convençut i aquesta actuació m’ho demostra, en la mala gestió dels que ens governen a Bétera”. Gallén acusa de manca de diligència, transparència i opacitat en la gestió municipal. “Ens presenten una modificació del contracte, sense una valoració contrastada, amb deficiències administratives i el que és pitjor, amb un encariment injustificat d’un servei municipal”.

Així, Pedro Gallén ha indicat: “El servei de recollida de residus, fins al passat dia 1 de gener, el tenien contractat particularment l’Associació de propietaris de la urbanització, amb un cost sensiblement inferior al que ara ens aporta l’Ajuntament, a més amb millores d’importància, que amb la nova modificació desapareixen. I tot això, amb la mateixa empresa que ho estava gestionant, o cosa que és el mateix, pagarem més car a la mateixa empresa pel mateix servei”.

Aclariments a les declaracions de Gallén

Per contrastar aquest comunicat ens hem posat en contacte amb el regidor de Medi Ambient, Joano Baudes. Igual que ja ho va comentar al ple extraordinari, Baudes ha declarat que qui ha vist i valorat l’expedient és l’enginyer industrial de l’Ajuntament. Doncs, “qui ha de valorar que efectivament el contracte de recollida de fem compleix les condicions és el citat enginyer i no el regidor”.

El regidor explica que ell va estar parlant en la gent de Mas Camarena i té constància que abans del contracte de Garbialdi (anys 2012, 2013 i 2014) en la urbanització s’estava pagant de la mateixa arreplega que es va a fer ara, més de 140.000 euros de mitja a l’any. L’entitat es va quedar aquest servei en 2015 per 103.000 euros. En aquest sentit, Garbialdi al·lega que aquesta diferència és per la seua estratègia de mercat i que aquesta volia agafar quota de mercat. Ara van a ser 118.000 euros, però “l’empresa es va reunir prèviament amb el president i veïnat de la zona, on també hi havia un enginyer, i els va explicar clarament i justificar el motiu d’aquest increment, sense que ningú ficara pegues”. Cal mencionar que 20 sectors van votar a favor de la proposta i sols es va abstenir un.

No obstant això, Joano destaca que al qual se li ha de donar rellevància és a l’informe tècnic de l’enginyer municipal “que em diga que efectivament el servei que se va a prestar és el que volen els veïns, ja que aquests insistien que es donara el mateix servei, cobertures i condicions que s’estaven portant a terme fins ara per part de Garbialdi“. Així, “sobre el que ells ens demanen, el que hem fet és verificar que efectivament el servei que s’efectuara siga l’adequat, tal com ho volien i com entenem que ha de ser correcte”, menciona Baudes. En aquest sentit, torna a manifestar que l’enginyer ratifica que l’oferta de l’empresa la veu correcta, en els preus unitaris del que és el plec actual tant per camió com per treballador i peó i “qui té la competència per a valorar i amb el que hem de basar-se és en el treball del tècnic especialitzat, qui realment sap el que és i no adequat”.

D’altra banda, el regidor de Medi Ambient ha clarificat que “el secretari sempre insisteix que si no hi ha una modificació de l’objecte de contracte (com és el cas) i si no se supera el 10% del que és el preu del contracte, el que s’ha de fer és una ampliació i no s’ha de treure a concurs”. “Garbialdi s’ha cenyit al servei que actualment està donant en la urbanització i a uns preus que són els de l’Ajuntament, per tant no s’ha de treure a concurs, el procediment correcte és una ampliació del citat contracte”.

  • A continuació vos deixem les declaracions realitzades pels distints grups polítics, corresponents a aquest assumpte, durant el ple extraordinari.


 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment