13908115w (1)(EFE) Les ratxes de vent de ponent registrades durant la matinada d’aquest divendres a la Comunitat Valenciana han arribat als 95 quilòmetres per hora i han provocat la caiguda d’arbres en diferents municipis de la província de València.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, les ratxes de vent de ponent, que van bufar amb intensitat forta després del pas d’un front ahir a la vesprada i a primera hora de la matinada passada, han anat descendint i els avisos per vent han finalitzat, el que vol dir que tota la Comunitat està en nivell verd.

Durant la nit i fins a primera hora de la matinada d’aquest divendres s’han registrat vents de fins a 95 quilòmetres per hora a Vilafranca; de 91 km / h a Atzeneta del Maestrat; de 91 a Llíria; de 87 a Manises i Sogorb; de 83 a Bétera i Pego; de 81 a Morella; de 78 a Alcoi i Fredes; de 76 a Bicorp i Utiel; de 75 a Montanejos i de 74 a la capital valenciana.

A conseqüència del vent, els bombers del Consorci de València han tingut durant la nit i fins a les 8 del matí d’aquest divendres 25 serveis, vuit d’ells per la retirada d’arbres en municipis com Aldaia, Gandia, Paterna, Torrent, Massansa i Canals.

La resta d’actuacions s’han centrat en la neteja de façanes, retirada d’estenedors, persianes i cartells en els termes de Chiva, Sagunt, monada, Burjassot, la Pobla de Farnals, Godelleta, Puçol, Almussafes, Aldaia, Vinalesa, Xirivella i Pincanya .

Respecte a les temperatures mínimes, aquesta matinada s’ha registrat en general un moderat ascens, excepte en els municipis de Castellfort, Rojals i Utiel, on s’ha produït un moderat descens.

Segons dades d’Aemet, a la província de Castelló els termòmetres han marcat 2 graus a Castellfort; 7 a Segorbe; 10 a Vinaròs i 11 a la capital castellonenca.

A la província de València les mínimes han estat de 5 graus a Utiel; 9 a Polinyà del Xúquer, Xàtiva i Oliva; 10 a Manises i 11 a la capital valenciana.

A les comarques del sud els termòmetres han arribat als 5 graus al Pinós; 9 a la pedania il·licitana de l’Altet i a Xàbia; 10 a Rojales i 12 a la capital alacantina.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment