marina_alta_5El pròxim 26 de maig, Bétera acollirà les ‘Trobades d’Escoles en Valencià‘. L’Associació de Mares i Pares (AMPA) de Lloma del Mas està col·laborant de forma activa amb la Coordinadora de Camp de Túria i l’Ajuntament de la localitat, a més d’altres col·lectius, en la programació d’aquest esdeveniment. Per a l’ocasió, es preveu tota una setmana plena d’activitats.

Cal mencionar que, l’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua, és la suma de 24 Coordinadores Comarcals i entitats culturals que treballen per la normalització de la llengua a tot el País Valencià. Les Coordinadores Comarcals són el resultat de les inquietuds de mestres, professorat, pedagogs i pedagogues que, des dels primers anys de democràcia, van apostar per una escola de qualitat i en valencià sota postulats de renovació pedagògica. És en aquest context on sorgiren les primeres Trobades d’Escoles en Valencià.

Les Coordinadores estan formades bàsicament per representants dels centres educatius d’ensenyament en valencià. Cada Coordinadora compta amb una presidència i totes tenen representació en la Federació d’Associacions per la Llengua, amb una participació activa en les Juntes i en les diferents comissions d’Escola Valenciana.

Així mateix, les Coordinadores han fet extensiva l’actuació comarcal en matèria de promoció i ús del valencià més enllà del món educatiu i promouen, en el seu marc, els diferents projectes d’Escola Valenciana. Al llarg dels anys altres entitats culturals i socials s’han adherit a Escola Valenciana, és el cas de l’Associació Tirant lo Blanc, Espai País Valencià, Amics de l’Alguer, la Fàbrica de la Llum i Reviscola.

Actualment, l’entitat té tres seus centrals, a Castelló de la Plana s’ubica l’oficina de les comarques del nord, a València se centra la gestió directa de diversos projectes i el Migjorn compta amb una oficina a Alacant. Diverses comarques compten amb seu pròpia, com és el cas del Camp de Túria, l’Horta Sud, la Ribera i la Vall d’Albaida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment