FallesinicioNotíciesOci i Cultura

 
Dissabte passat, sent el primer cap de setmana d’aquest mes, el mes faller per excel·lència, les falles de Bétera han lliurat els seus ninots, un gran i un d’infantil, per tal de proposar-los, a votació popular, a l’indult del foc.
N-18 Plaça Falleres Alcaldessa
A les 17:00 de la vesprada del dissabte, les comissions es reunien a la Glorieta, i iniciaven un passacarrer cap a la Plaça del Mercat, on, per segon any consecutiu, les Falleres Majors de Bétera, Andrea i Luisa, juntament amb el President de la Junta Local Fallera i l’Alcaldessa de Bétera, esperaven els ninots i rebien als representants de les falles.
En una Plaça del Mercat plena de falleres i fallers, que observaven atents les propostes de les demés comissions i les seues pròpies, s’hi trobava en un entarimat uns caixons de fusta, amb les mides establides que no han de sobrepassar els ninots. En grans, aquestes són 1’5m. X 1m x 2′5m ; i en infantils 0’60m x 0’80m x 1’5m .
Una a una, les Falles de Bétera entraven a la Plaça per ordre de presentació, és a dir Carraixet, Gran Via de l’Est, Gran Via del Sud, Barraca i Albereda. A més a més, enguany amb l’alegria que cap Ninot ha quedat fora de concurs per excedir-se en les mesures reglamentàries.
N-18 Plaça Sud Est
Cada ninot, anava acompanyat de les respectives Falleres Majors i Presidents, tant infantils com majors, que es mostraven contents i alhora emocionats, perquè les Falles ja estaven al carrer.
 
Una vegada comprovat que els ninots complien aquestes mesures, la comitiva s’hi traslladava cap a l’Ajuntament Vell, lloc on es podrà visitar l’Exposició del Ninot 2018 de dilluns a divendres de 17:00 a 20:00h, fins el dia 13 de Març.
 
 
Nunot 2018
Allí les Falleres Majors del Poble, Andrea i Luisa, inauguraven l’Exposició, i brindaven amb la resta de representants de les Falles de Bétera i amb l’equip de govern de l’Ajuntament. L’Alcaldessa de Bétera, na Cristina Alemany, va aprofitar l’ocasió per a transmetre el seu orgull que un any més, les Falles del poble han dut al’Exposició del Ninot propostes amb molta qualitat i nivell, i animava, a tots aquells que s’acostaren a votar, a que ho feren amb una visió objectiva i artística, deixant a banda els sentiments.
N-18 Brindis Ajuntament

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment