Conf-9marzoL’Associació de Tecnologia i Ciència de Bétera (ASSTEC) torna a acollir una activitat al voltant de la dona i la ciència, aprofitant les dates amb les quals es celebra el Dia Internacional de la Dona.

D’aquesta manera, el pròxim divendres 9 de març, el Saló de Plens del Castell de la localitat acollirà la presentació de “El difícil camino de la mujer” d’Otilia Val Castillo. Aquesta jornada s’emmarca dins de la iniciativa: ‘Científiques’, mitjançant la qual s’han portat a terme diverses ponències i mostres. L’acte tindrà lloc a les 19:15 hores.

En aquest treball es fa la següent reflexió: Quan es pensa en persones de ciència, sempre se’ns ocorren científics. No hi ha dones científiques? Al llarg de la història la dona ha estat considerada per l’home com un ésser inferior, relegada a tasques domèstiques i a la qual es impedia el pas a l’educació. Al principi no havia estat així. Hipatia de Alejandría va ser una precursora dona de ciències però va ser acusada de conspiració per no convertir-se al cristianisme i assassinada l’any 416. Va començar així la postergació de la dona que s’ha mantingut durant segles.

Amb aquestes activitats es pretén mostrar la contribució de les dones al món del progrés científic i la tecnologia, àmbits pels quals han passat desapercebudes, invisibles tant elles com les seues recerques, descobriments, invents i, fins i tot, patents. Un sector del qual han estat desplaçades a causa de diversos factors, que troben com a nucli comú la construcció tradicional androcèntrica de la ciència, l’ordre social patriarcal i, com a resultat de tot açò, la discriminació per raó de sexe.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment