woman-3186741_960_720La Regidoria municipal de Drets Socials de Bétera celebrarà del 23 al 29 d’abril la Setmana Sociocultural dels Majors.

Aquesta setmana, estarà composta per diverses activitats i tallers. Entre els edeveniments es preveu la risoteràpia, exposicions, balls i excursions.

Pròximament es publicarà la programació on s’explicaran de forma pormenoritzada les activitats, horaris i llocs de realització.

En aquest sentit, també es preveu un any més el tradicional homenatge als veïns que commemoren els seus cinquanta anys de casats. La data límit per poder sol·licitar aquesta acció va finalitzar el passat dilluns, 5 de març. Qui desitgara celebrar el seu casament o noces d’or, sent homenatjat, tenia que acudir al Departament de Drets Socials ubicat a l’edifici de Casa Nebot (C/Estació, 5).

Com a curiositat, cal mencionar que la tradició de celebrar les noces de plata o d’or es va originar a l’Alemanya medieval, en la qual si una parella de casats aconseguien celebrar el vinté cinqué aniversari del seu casament, la dona era presentada pels seus amics i veïns amb una corona d’argent. Aquest acte era per felicitar-los per la bona fortuna d’haver prolongat la vida de parella durant tants anys. També era un reconeixement al fet d’haver gaudit d’una relació harmoniosa. Quant a la celebració del cinquanté, la dona rebia llavors una corona d’or. Aquests aniversaris van ser des d’aquell moment coneguts com les noces de plata i el dia de noces d’or, respectivament.

Amb el pas del temps el nombre de símbols usats s’ha incrementat i la tradició alemanya d’assignar regals específics que tenen connexió directa amb cadascuna de les etapes de la vida s’ha expandit per tot el món occidental.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment