sierra calderonaLa vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat aquesta setmana l’estudi previ d’usos del barranc del Carraixet. Durant aquest acte també va estar present l’alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Rosella Antolí.

El document constitueix el primer pas per a la redacció del Pla Director del Carraixet, el qual establirà les bases del futur Corredor d’aquest Barranc que connectarà tres elements mediambientals clau per a València com són l’Horta, la costa i el parc natural de la Serra Calderona.

La creació d’aquest corredor pretén millorar la connectivitat entre les zones de l’interior i la plana costera d’una manera sostenible. A més, orientarà els possibles desenvolupaments urbanístics cap a les àrees amb menor valor ambiental, cultural i històric. Una de les finalitat és propiciar la qualitat de vida dels veïns de la zona i també potenciar el coneixement del territori.

SONY DSC

Per a la posada en marxa d’aquest projecte és fonamental efectuar un estudi que analitze en profunditat i de manera integral el barranc del Carraixet junt amb les zones limítrofes, per tal de definir unes línies d’actuació que preserven el seu paisatge i els recursos ambientals de la zona.

El Carraixet transcorre pels termes municipals de Gàtova, Marines, Olocau, Serra, Nàquera, la Pobla de Vallbona, Bétera, Moncada, Alfara del Patriarca, Foios, Vinalesa, València (Benifaraig y Carpesa), Bonrepós i Mirambell, Tavernes Blanques, Almàssera i Alboraia.

L’elaboració d’aquest Pla també busca crear un full de ruta per a l’entorn del Carraixet de manera col·lectiva, pel que serà necessari obrir un procés de participació ciutadana en que s’organitzaran taules de treball amb tots els agents implicats, fonamentalment els municipis afectats i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i també altres entitats ciutadanes.

Entre els objectius principals es troben, la millora del paisatge a través de la millora ambiental i funcional del corredor fluvial, de la biodiversitat i salut dels ecosistemes. També es persegueix l’assegurament de la connectivitat ecològica i territorial; la millora de la mobilitat a través de la connexió dels espais d’interès junt amb la integració de la xarxa de camins i rutes preexistents no motoritzades; l’accessibilitat al corredor del Carraixet des dels nuclis urbans i les parades de metro; fomentar l’ús públic dels espais i donar a conèixer el patrimoni i el paisatge del territori del Carraixet.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment