El passat dissabte 10 de Març els fallers i falleres del poble de Bétera varen viure una jornada intensa per poder cridar ben fort això de “Ja estem en Falles!”.
 
Passades les 6 de la vesprada, les comissions anaven concentrant-se a les portes de l’Ajuntament, per tal que els màxims representants de les cinc falles del poble signaren al Llibre d’honor.
Allí, al despatx de l’Alcaldia, amb la presència de les Falleres Majors de Bétera, Andrea i Luisa, i amb l’atenta mirada de la DSC08162_5184x3888Regidora de Festes, Raquel Puig, i l’Alcaldessa, Cristina Alemany, les comissions anaren passant una a una: Carraixet, Gran Via de l’Est, Gran Via del Sud, Barraca, i Albereda.
Acabades les signes, tots junts eixiren al balcó de la casa consistorial, on es reunien desenes de falleres i fallers baix d’aquest, per tal de donar suport a les Falleres Majors i Presidents, ja que restaven minuts per fer l’esperada Crida. Fins i tot, la Fallera Major del poble, va mostrar-se emocionada i va deixar caure alguna llagrimeta d’alegria perquè les Falles, ja aplegaven.
Començava la Crida
Posteriorment la comitiva s’hi desplaçava cap a Casa Nebot, on es celebraria la Crida a les seues escalinates.
DSC08261_5184x3888En una plaça plena de colors pels fallers i falleres de les diferents falles del poble, anaren passant un a un els representants de les comissions, tancant l’entrada les Falleres Majors del municipi.
Les Falleres Majors de cada Falla, oferien un breu discurs als assistents, en la majoria dels quals s’animava als fallers a gaudir de la festa, i es reconeixia el seu treball i els dels artistes fallers, pirotècnics, músics…
 
Després dels 5 missatges, Cristina Alemany, Alcaldessa de Bétera, va dirigir-se als presents per demanar-los que demostren eixa hospitalitat i germanor fallera, i que participen en els actes, i així facen gran la festa de les Falles. A més a més, va recordar una “albà” que cantaven El Xiquet de Bétera i Conxeta la del Mercat, per recordar a tots aquells que es trobaven lluny de casa i no podien gaudir de les falles enguany.
 
Va aplegar el torn d’Andrea Peinado, Fallera Major Infantil de Bétera, que en un impecable discurs, malgrat alguna errada tècnica, va saber centrar-se en els xiquets i xiquetes, lloant cadascú dels elements que formen la festa de les Falles, per tal que s’animen a viure-les i sentir-les a peu de carrer. També va recordar els qui estaven lluny del poble, i va acabar amb l’esperat “Ja estem en Falles”.DSC08333_5184x3888
L’última en parlar va ser la Fallera Major de Bétera, Luisa Motilla, qui va sorprendre amb un improvisat discurs molt breu en el qual convidava a gaudir de la festa després de tot un any de treball.
 
Amb un xicotet castell de focs d’artifici, i la interpretació dels himnes, es donava per finalitzada la Crida de les Falles de Bétera 2018.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment