fallesLa Diputació de València va reunir aquest dilluns a prop de 3.000 falleres i fallers en la tradicional recepció que obri la setmana gran de la festa en la plaça de Manises. Les Falleres Majors de Bétera, Andrea Peinado i Luisa Motilla, també van estar presents en aquest important esdeveniment, on de les mans de la Fallera Major de València i del President de la Diputació, van replegar l’estandard que fa entrega per a aquestes Falles 2018, amb el lema “Som Igualtat”. Aquest estendard va ser lliurat a cada comissió.

Com cada any, per l’escenari de la plaça de Manises van desfilar una a una les 52 juntes locals falleres, que representen la festa en les desenes de municipis valencians que viuen les Falles.

falles 3L’organisme provincial compta amb un 60% de dones, entre el seu personal. El seu president, Jorge rodríguez instava a les falleres i fallers a col·locar les banderoles entregades en els seus monuments i després en els casals, amb la finalitat de “fer visibles missatges com el de la igualtat o el rebuig a la violència de gènere”. Per a Rodríguez, “les Falles són un potent vehicle de transmissió de valors socials”, i aquest és l’únic requisit de l’actual govern provincial per a concedir l’ajuda que cada any destina la corporació a les comissions falleres de la província.falles 2

La fallera major de València, Rocío Gil, coincidia amb el president de la Diputació en “el potencial de les Falles per a conscienciar a la societat sobre determinats valors, com és la lluita per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”.

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació, M. Josep Amigó, ha manifestat que “és un dia de molta alegria per haver pogut rebre a totes les falleres i fallers de les nostres comarques i obrir-los les portes d’aquests palaus, que són patrimoni de les valencianes i valencians”. Amigó també feia lliurament a Rocío Gil d’un altre estendard amb el lema ‘Falles sostenibles’, una altra de les iniciatives en les quals s’ha implicat la corporació, a través de l’àrea de Medi Ambient que dirigeix Josep Bort.

falles 5La recepció fallera va estar amenitzada per la música de La Pato.

Posteriorment el màxims representant de les festes josefines a Bétera van poder gaudir de la mascletà des d’un balcó de la mateixa Plaça de l’Ajuntament de València.

D’altra banda, cal mencionar que el passat divendres les Falleres Majors de Bétera també van assistir a la Festa fallera que organitzava l’Hospital Psiquiàtric de Bérera. Una iniciativa que es porta a terme per a ajudar amb el treball de normalització en les relacions personals i de proximitat en l’entorn comunitari que realitzen en este hospital.  Durant la visita van estar acompanyades per la Diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, per l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i per altres fallers que van voler participar.

 
 
 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment