trobada betera 4L’Àrea de Cultura de la Diputació de València ha posat en marxa, un any més, una nova edició de la ‘Trobada de Folklore. Música i balls tradicionals valencians.

Aquesta iniciativa pretén visibilitzar les diferents manifestacions del repertori de música i balls populars valencians, amb la participació de corals, orquestres de “pols i plectre”, grups de tabal i dolçaina o de danses amb rondalles, per tal de garantir el foment i la difusió del folklore valencià en totes les seues varietats.

Com en anteriors edicions, els municipis que desitgen acollir alguna de les jornades de la Trobada de Folklore hauran de cursar la seua sol·licitud i complir els requisits que s’especifiquen per a aquesta convocatòria. En total, seran seleccionats tres municipis d’acord amb diversos criteris, com són: una distribució territorial per comarques, la disponibilitat de la població a col·laborar amb l’esdeveniment, o la recepció d’altres activitats culturals en edicions passades. Les localitats interessades poden efectuar la seua petició fins aquest divendres, 16 de març.

L’any passat, Bétera va acollir aquest esdeveniment cultural durant el mes de setembre.

Amb aquesta nova edició de la Trobada de Folklore es pretén continuar impulsant les manifestacions de la cultura popular valenciana i la seua singularitat pels municipis i comarques d’aquesta emarcació, alhora que s’implica a ajuntaments i entitats culturals en l’organització i desenvolupament de les diferents activitats previstes.

Des de l’any 2016 s’han anat introduint canvis quant al format d’aquesta celebració, amb la voluntat de revaloritzar la música i els balls tradicionals valencians. Les principals novetats s’han adreçat a l’objectiu de descentralitzar les actuacions folklòriques de la ciutat de València cap a la resta de comarques; a més de comptar amb la participació directa del ajuntaments, associacions i federacions de folklore en l’organització de les activitats.

La Trobada de Folklore ha esdevingut una forma de col·laboració molt efectiva entre la Diputació de València i els ajuntaments valencians per al foment i enfortiment de les tradicions valencianes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment