13956528w(EFE) El ninot de la falla gran de la comissió Almirall Cadarso-Comte Altea, obra de l’artista faller Manolo Algarra, ha sigut elegit per votació popular per ser indultat de les flames, per quart any consecutiu, del dia de la “Cremà” de les Falles de València del pròxim dia 19 de març.

Així ho ha anunciat aquest dijous la Junta Central Fallera a l’Exposició del Ninot, oberta des del passat 2 de febrer al Museu de les Ciències Príncep Felip de València, després del recompte dels vots, que llança un resultat final de 12.097 per a aquest grup escultòric enfront dels llunyans 6.615 del segon classificat, el de la comissió Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsa-Alfauir.

A més a més, Lla falla titulada “Mira dentro”, de l’artista Iván Tortajada per la comissió Mestre Gozalbo-Comte Altea, ha obtingut el primer premi de la Secció Especial de les Falles Infantils de València, segons la decisió del jurat fet públic aquest dijous pel president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset.
13957632wAquesta comissió va quedar precisament en segon lloc l’any passat amb “Fent camí”, de la mateixa artista faller que aquest 2018 els ha encimbellat al capdamunt entre les falles destinades als més petits.
Amb un pressupost de 25.000 euros i una alçada de tres metres, “Mira dins” intenta explicar als nens i grans que cal mirar més enllà dels prejudicis, així com descobrir coses curioses que es troben ocultes a simple vista.
Com en “La Bella i la Bèstia”, la bellesa és a l’interior, proposa l’artista en un monument molt colorista i ple de picades d’ullet sentimentals a la imaginació infantil.
El jurat de la Junta Central Fallera farà públic aquest divendres el veredicte amb el millor monument de la Secció Especial de les Falles “grans”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment