13960614a(EFE) El regidor de Cultura i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha lamentat hui el nou atac, el segon en dos dies, a una falla infantil, la de la comissió Calle Alta-Sant Tomás, amb temàtica relacionada amb la diversitat i la igualtat sexual.

Segons ha informat Fuset, l’atac a aquesta falla, situada en el barri del Carmen, s’ha produït aquesta matinada, pel que sembla aprofitant un descuit dels membres de la comissió fallera i del vigilant de seguretat, i ha assegurat que ha sigut una acció premeditada.

Es tracta del segon atac a monuments fallers que tracten la diversitat sexual en dos dies, després que diverses persones sense identificar destrossaren, en la matinada d’ahir, una escena de la falla infantil de l’Amistat de València, en la qual apareixia un xic besant a un altre en la galta i envoltats de cors.

La segona de les falles infantils agredida, la de la comissió Calle Alta-Sant Tomás, titulada “Diferents”, està composta per dotze figures que representen a un grup de xiquets que pateixen problemes de rebuig del seu entorn, com autistes o trans, i també parla sobre el racisme, i del present i el futur, segons ha explicat l’artista faller que ha realitzat el monument, Víctor Valero.

Es dóna a més la circumstància que la falla va ser guardonada anit amb el Premi Arco Iris al monument que visibiliza la diversitat sexual, familiar i de gènere d’una manera respectuosa i que contraresten l’homofòbia, la lesbofobia, la bifobia i la transfobia, convocat per Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals.

Valero ha informat que tres de les figures, d’uns 70 centímetres d’altura i que estaven fixades a la base, han sigut destrossades en una acció “clarament violenta” i intencionada.

L’artista ha assenyalat que era conscient que la falla anava a generar polèmica, “perquè per desgràcia existeix una gran intolerància”, i ha defensat que és una falla “que calia fer-se en aquest moment perquè estem en una època de canvis”.

Valero ha traslladat les figures destrossades al seu taller i treballa al costat del seu equip per a poder reposar-les aquesta vesprada, quan està previst que es faça l’acte de lliurament del premi Arco Iris en la falla.

El regidor de festes, Pere Fuset, ha manifestat la seua “màxima solidaritat” amb la comissió fallera, i ha agraït que les falles “cada vegada més parlen de la diversitat i de la igualtat”.

Fuset s’ha mostrat així mateix convençut que el 19 de març, en la cremà, “es cremaran també els sentiments d’intolerància i d’homofòbia”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment