CremàEl temporal de vent i pluja va empanyar els actes de l’últim dia de les Falles 2018, fent que aquest no es portaren a terme de la manera que inicialment estaven prevists.

A Bétera es va suspendre la tradicional cercavila de l’Ofrena del Xiquet de Bétera. En el seu lloc, a les 20.00 hores les Falleres Majors de les comissions i les Falleres Majors del municipi van procedir a l’Ofrena en sí, de forma directa.

A Benaguasil es va realitzar la tradicional mascletada de Sant Josep, però finalment es va anul·lar la processó que hi havia programada per a les sis de la vesprada.

Però a Nàquera és on més conseqüències ha provocat aquest temporal. Reunides les tres comissions falleres de la localitat, representades per la seua Junta Local Fallera, la Policia Local i Protecció Civil es va decidir no cremar els monuments per les fortes ratxes de vent que patia la població. Ara, la Cremà se celebrarà el pròxim dissabte, 24 de març.

D’altra banda, a altres comarques també hi havia conseqüències a causa del temporal. L’acció combinada de vent i pluja provocava l’enfonsament dels remats de tres falles de Sagunt, una d’Alaquàs i una altra a Cullera.

La caiguda més espectacular era la de la falla de la Victòria de Port de Sagunt, que havia obtingut el primer premi de la secció especial en aquesta ciutat de la comarca del Camp de Morvedre. A més, també va caure una figura de la falla Mercat de Sagunt. La tercera falla de Sagunt que patia desperfectes pel vent i la pluja era la del Romà, que portava per lema “Carnaval”.
A Alaquàs també patia danys per les inclemències de l’oratge la falla de l’avinguda de Miguel Hernández. A Cullera, una ratxa de vent feia caure part de la falla “Brujerías“.

Quant a la ciutat de València, la “Nit de la Cremà” comptava amb 8,2 graus de temperatura, convertint-se en la més freda en 20 anys, segons adverteix l’Agència Estatal de Meteorologia. Des del punt de vista climatològic, aquestes Falles seran recordades, assenyalen des de la delegació valenciana d’Aemet, com unes de les més ventoses en dècades.

Fent un balanç, les Falles de 2018 han deixat a la ciutat un volum de residus similar a l’any passat, encara que s’ha incrementat el reciclatge en les campanyes específiques establides per l’Ajuntament i s’ha reduït el vandalisme, com la crema de contenidors o els danys als jardins. Així ho explicava la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment