taller-titelles-edu-borja-web_25-03-18La Regidoria municipal de Cultura de Bétera ha preparat per al pròxim diumenge, 25 de març, un taller de construcció de titelles de vareta a càrrec d’Edu Borja. Aquesta iniciativa es portarà a terme amb motiu del Dia Mundial de les Titelles.

Aquesta efemèride se celebra anualment amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre les marionetes en altres àmbits culturals. El dia oficial és el 21 de març. L’impulsor va ser el titellaire iranià Dzhivada Zolfagariho l’any 2000. En l’any 2002 la Unió Internacional del Titella (UNIMA) va oficialitzar la data i el 21 de març de 2003 es va celebrar el primer Dia Mundial de la Titella.

El taller, celebrat aquest diumenge a les instal·lacions de l’edifici de Casa Nebot (C/ Estació, 5), és gratuït. Aquest va dirigit a escolars de primària i ESO i es portarà a terme al voltant de les 12.00 hores.

Els participants es construiran una titella de vareta a partir dels materials aportats pel monitor i de les seues indicacions aprendran a dramatitzar amb ell.

Per a poder participar cal enviar un correu electrònic a programacioncultural@betera.es fins al divendres 23 de març a les 13.00 hores indicant nom i cognoms del menut i la seua edat. Els correus rebuts posteriorment a aquest dia i hora no seran admesos. Hi ha un nombre limitat màxim de 25 places.

Edu Borja es va titular com a professor d’E.G.B. en 1980. Prové del teatre universitari amateur valencià dels anys 70. El 1983 s’integra en l’històric grup independent valencià “L’Entaulat”, participant en muntatges entre els quals destaquen “20.000 Llegües de Viatge submarí “i” Tirant Lo Blanc “, muntatges de la Diputació de València pioners en el camp de les grans produccions teatrals infantils. Va passar per diversos grups del teatre infantil valencià, impartint paral·lelament cursets de titelles per a mestres i escolars. Va participar en la campanya pedagògica “Juguem a Teatre” dins el teatre Principal de València.

El prestigiós titellaire suec Michael Meschke, director de l’Marionetteatern d’Estocolm, el va convidar a formar part d’aquesta companyia sueca per participar en els muntatges de titelles per a adults “Ubu Rei” i “El Quixot”. Durant 1988 va girar amb aquesta companyia per Japó, Korea, Bulgària, Andorra i Espanya. En aquest període aprèn diferents tècniques de titelles com el “KurumaNingyo” amb el mestre japonès Ruiji Nishikawa.

En tornar de la seua experiència internacional en 1989, Edu Borja s’introdueix en el doblatge, sector artístic que comença a néixer a València a l’empar de la Televisió Autonòmica Valenciana. Prompte es converteix en un dels pioners del doblatge de l’antiga Canal 9 i en una de les veus més habituals de tot tipus de produccions doblades al valencià.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment