piscina-municipal-betera-1Ciutadans Bétera (Cs Bétera) ha emés un comunicat en el qual posa de manifest que en el pròxim ple ordinari traslladarà les queixes que els han fet arribar els veïns, referides a la piscina municipal coberta, coincidint amb les posteriors obres realitzades durant l’estiu i en el Nadal de 2017. En aquest sentit, preguntaran si es té previst solucionar aquestes “anormalitats” i quan, així com, l’import econòmic total d’aquestes obres.

Entre les queixes o mancances detectades Cs indica les següents en la seua nota:

• Bancs on seure per vestir-se o despullar-se, que multiplicaven per quatre la quantitat del que hi ha avui i taules on recolzar-se.

• Disposaven també de 60 taquilles per vestuari el que feien un total de 120 només per a dones. Ara disposen de 20 taquilles per vestuari, el que fan un total de 40.

piscina-municipal-betera-2• La temperatura d’aigua a les dutxes era regulable, de manera que es podia posar la temperatura que cadascú necessités i poder dutxar-se amb tranquil·litat i sense cremar-. Ara, la temperatura no es pot regular sent aquesta excessivament alta.

• L’aigua de les dutxes discorria cap al desguàs sense que quedaren bassals de sabó brut, pèls, etc., ara són els usuaris els que dirigeixen la brutícia com poden cap als desguassos.

• Les taquilles eren espaioses i estaven noves. Ara, són més menudes i ja estan trencades les perxes.

• Abans, disposaven de dues cabines de dutxa amb portes per a persones que, per necessitats òbvies, volien mantenir la seua intimitat. Ara només n’hi ha una.

piscina betera 2• Abans, gaudien d’uns moderns porta-retalls higiènics que aportaven estalvi i estètica. Ara, han de buscar el rotllo de paper sota del vàter, penjat en algun clau, o al manillar de la mateixa porta del bany.

• Abans hi havia un sòl antic, ja que, no en va, la piscina es va inaugurar fa ja 21 anys, però era un sòl segur. Ara hi ha un sòl que, tot i l’última rectificació, és una mica perillós per relliscós especialment, al voltant de la piscina, i amb molts defectes.

• L’aigua de la piscina gran està freda i bruta. La menuda va ser tancada per netejar-la d’excés de clor i algues.

• La temperatura de tot el recinte és asfixiant a partir de certes hores, ja que no sembla que s’utilitze la seua regulació.

• Ha desaparegut absolutament tot el mobiliari juntament amb altres aparells de valor que no hi han recanvis.

obres piscina betera•Les plaques solars de la teulada estan tapades sense que puguen desenvolupar la seua funció.

A banda de mencionar aquestes queixes, el partit també ha declarat que altres serveis que dóna la piscina, com són la part de cardio i esportiva, compta amb unes parets brutes, el tatami destrossat i els vidres fracturats que separen l’espai esportiu amb el passadís.

Ciutadans Bétera suposa que, l’objectiu d’aquestes obres era modernitzar i donar més servei a l’usuari i pensa que s’ha fracassat.

Aclariments per part de les àrees responsables

Després d’aquest comunicat, com a part responsable de l’àrea d’Esports, l’alcaldessa del municipi Cristina Alemany i Campos ha aclarit algunes qüestions a les quals s’ha

referit Ciutadans en el citat comunicat. Així, ha detallat que quan els assumptes relacionats amb tot el mobiliari (també els tatamis), el departament ja era conscient d’aquesta mancança i la tècnica es va posar en contacte amb l’empresa subministradora d’aquest per a ampliar el citat mobiliari. No obstant això, abans de poder comprar-lo es deurà aprovar en els pròxims pressupostos la partida destinada a aquest efecte.

La Piscina Municipal volverá a abrir el próximo domingo

Referint-se al sòl, Cristina ha apuntat que al Nadal (quan es va tancar per segona vegada la piscina coberta) es va donar més rugositat, donant-li un nivell per damunt del 3 per evitar esvarons. Doncs, el nivell marcat la llei és un sòl classe 2. Aquesta actuació es va realitzar en el tram que envolta els banys de la piscina fins a l’accés de la rampa dels vestuaris.

Alemany també ha reiterat que la temperatura es troba dins del rang que marca la llei, per evitar riscs en bacteris entre d’altres.

A més, es col·locarà una coberta nova damunt de la qual hi ha ara i que va causar algun problema i està atornillada. Així, quan s’aprove la liquidació dels pressupostos de l’any 2017 es reactivaran els piscina beteraprojectes que es van quedar pendents i estan emmarcades dins de les Inversions de Financerament Sostenible.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha remarcat que a la piscina no s’havia fet abans cap intervenció seriosa, tot i que ja hi havia constància de deficiències. Ara també es compta amb dutxes i vestuaris accessibles, canviadors de nadons i altres prestacions que no hi havia interiorment.

Per la seua banda, la regidora encarregada de Manteniment d’Edificis i Instal·lacions Públiques, Neus Sánchez i Quilis, ha explicat que les plaques solars estaven parades per l’arranjament de l’acumulador. Quan van anar a posar-se en marxa, després que l’interior de l’acumulador s’assequés, es van fer mal bé les bandes i els maneguets de connexió. Es van adonar perquè hi havia una fugida. En aquest sentit, comenta que en aquesta setmana estaran en marxa.

Quant a què la piscina està bruta, Neus ha mencionat que cada mes es fa una analítica. Les últimes mostres es van prendre els 2 de febrer de 2018. Segons detalla, tots els paràmetres estaven dins de rang, tan sols el pH estava una mica alterat i es va regularitzar. Així, al·lega que les piscines es controlen diàriament, clor, temperatura, etc. i una empresa especialitzada en control i anàlisi cada 30 dies pren les mostres i controla que estiga tot dins dels paràmetres que marca sanitat. A més, també s’està canviant les sondes que marquen el pH, perquè el mesurament siga més precís, apunta la regidora.

Finalment, l’edil indica que el vidre trencat del passadís està ja encarregat i que no tardaran massa a reposar-lo.

 
 
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment