13975892w(EFE) La Fiscalia Provincial de València ha arxivat les diligències d’investigació penal obertes a l’exfuncionari encarregat de la direcció de l’arxiu provincial de la Diputació de València, Carles Recio, que va ser acusat d’absentisme laboral durant deu anys, perquè no observava delicte.
Segons han informat fonts del Ministeri Públic, aquestes diligències s’havien obert per investigar suposats delictes de malversació i prevaricació.
La fiscal responsable d’aquesta investigació no ha observat indicis delictius i les fonts apunten que, en tot cas, els fets podrien estar emmarcats en una possible infracció administrativa.
Diputació va procedir a l’acomiadament del funcionari l’agost de 2017 per una falta molt greu i una altra greu, després d’obrir un expedient informatiu al febrer d’aquest mateix any.
Per aquest treball, Recio percebia prop de 50.000 euros a l’any, segons ha informat la Diputació de València.
La corporació provincial va traslladar a la Fiscalia l’expedient disciplinari el passat 11 de desembre perquè la Fiscalia aclarís “si el lloc creat el 2006 -sota la presidència de Fernando Giner (PP) – per a Recio era necessari i si els llavors responsables de la Diputació eren conscients que no anava a treballar”.
A més de Recio, la Diputació va obrir un expedient informatiu a la directora de l’arxiu, María José Gil, per haver consentit aquestes absències. En aquest informe es considera que ambdós podrien haver comés “faltes molt greus” contemplades en la llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment