003 CARTEL 2 marzo dia mundial del agua VALL’àrea de Medi ambient de la Diputació de València ha volgut destacar la importància del consum responsable en el Dia Mundial de l’Aigua, a més d’incentivar als municipis a millorar les seues infraestructures i el subministrament d’aquest recurs necessari.

“La província de València està immersa en un cicle de sequera per quart any consecutiu, la qual cosa converteix en crucial l’estalvi d’aigua i el consum responsable”, ha assenyalat el diputat Josep Bort. Com ha destacat el delegat de Medi ambient, la falta de pluges iniciada en 2014 està sent especialment significativa en el sud-est peninsular, principalment en les províncies d’Alacant, València i Murcia, “que estan immerses en sequera meteorològica i agrícola”.

Segons l’últim informe de seguiment de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la situació actual és d’alerta en la major part de la conca i especialment en les zones properes al riu Túria, a causa que la falta de pluges i el manteniment del consum han fet que es reduïsquen les reserves.

Per a tractar de pal·liar aquesta situació, la Diputació incentivarà als municipis perquè milloren l’estat de les seues infraestructures en matèria de subministrament d’aigua, i així fer-les més eficients, tant hídrica com energèticament i afavorir una gestió adequada que contribuïsca a millorar l’estalvi i aprofitament d’aquest recurs.

La província posseeix nombrosos paratges naturals on l’aigua juga un paper fonamental per a la vida de les persones i de les espècies de fauna i flora. Així mateix, la Corporació provincial disposa d’uns recursos propis en matèria de cicle hidràulic, que la fan idònia per a contribuir a la millora de les infraestructures de subministrament d’aigua de les entitats locals, de forma complementària a les subvencions contemplades en els plans provincials.

 

Imprimir article

Comente esta notícia en el nostre fòrum polsant ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment