003 CARTEL 2 marzo dia mundial del agua VALL’àrea de Medi ambient de la Diputació de València ha volgut destacar la importància del consum responsable en el Dia Mundial de l’Aigua, a més d’incentivar als municipis a millorar les seues infraestructures i el subministrament d’aquest recurs necessari.

“La província de València està immersa en un cicle de sequera per quart any consecutiu, la qual cosa converteix en crucial l’estalvi d’aigua i el consum responsable”, ha assenyalat el diputat Josep Bort. Com ha destacat el delegat de Medi ambient, la falta de pluges iniciada en 2014 està sent especialment significativa en el sud-est peninsular, principalment en les províncies d’Alacant, València i Murcia, “que estan immerses en sequera meteorològica i agrícola”.

Segons l’últim informe de seguiment de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la situació actual és d’alerta en la major part de la conca i especialment en les zones properes al riu Túria, a causa que la falta de pluges i el manteniment del consum han fet que es reduïsquen les reserves.

Per a tractar de pal·liar aquesta situació, la Diputació incentivarà als municipis perquè milloren l’estat de les seues infraestructures en matèria de subministrament d’aigua, i així fer-les més eficients, tant hídrica com energèticament i afavorir una gestió adequada que contribuïsca a millorar l’estalvi i aprofitament d’aquest recurs.

La província posseeix nombrosos paratges naturals on l’aigua juga un paper fonamental per a la vida de les persones i de les espècies de fauna i flora. Així mateix, la Corporació provincial disposa d’uns recursos propis en matèria de cicle hidràulic, que la fan idònia per a contribuir a la millora de les infraestructures de subministrament d’aigua de les entitats locals, de forma complementària a les subvencions contemplades en els plans provincials.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment