13980279w(EFE) Milers de pensionistes han sortit aquest dijous als carrers de la ciutat de València per reclamar unes prestacions dignes que no perden poder adquisitiu i siguen un dret constitucional, i demanar la seua inclusió en els pressupostos generals de l’Estat.
La manifestació, que ha partit de la plaça de l’Ajuntament a les 11 hores i està previst que finalitze davant de la seu de la Delegació del Govern, havia d’haver-se celebrat el passat 17 de març per coincidir amb la resta de protestes a tot Espanya, però en ser un dels dies centrals de Falles va ser posposada per a aquest dijous.
Durant la protesta, convocada per diverses organitzacions sindicals i col·lectius socials, es reivindica restablir els 65 anys com l’edat de jubilació, recuperar el subsidi per a majors de 52 anys, una pensió mínima de 1.080 euros i la revaloració automàtica de les pensions en relació a l’IPC.
Els manifestants també exigeixen que es permeta la jubilació anticipada sense penalització amb 40 anys o més cotitzats, la desaparició de la bretxa de gènere en les pensions, el ple funcionament de la Llei de Dependència i el compliment integral dels drets humans.

En aquesta manifestació han participat també alcaldes i regidors dels diversos municipis valencians, com l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, i els edils José Rodado i Raquel Puig.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment