img_11048El pròxim dimecres, 28 de març, Bétera celebrarà el Dia de Record i Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana.

Per commemorar aquesta data, des d’Alcaldia s’ha organitzat un acte que començarà, cap a les 18.00 hores, amb unes paraules de la primera edil, Cristina Alemany. Després, es preveu descobrir una placa en memòria dels homenatjats, al voltant de les 18.15 hores. Aquesta placa porta per text el següent: “El poble de Bétera, en record dels qui moriren per la defensa de la democràcia i dels valors de la Segona República, la bandera republicana”. Aquesta també compta amb un fragment d’una poesia d’Estellés. Per finalitzar l’acte, es procedirà a la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés a càrrec de Sevi Asensi Calvet, actor del municipi.

Cal mencionar que, des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies s’ha fet una crida perquè els ajuntaments promoguen actes en compliment de la  llei 14/2017 de la Generalitat Valenciana.

La FVMP recorda que la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana, en l’article 36, declara el 28 de març com a Dia de Record i Homenatge. A més, estableix que “les institucions públiques valencianes impulsaran en eixa data actes de reconeixement i homenatge amb l’objecte de mantindre la seua memòria i reinvindicar els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats”.

Cal mencionar també que l’Ajuntament de Paterna i la Federació portarà a terme, a les 12:00 hores, un acte d’homenatge a les víctimes en la fossa 22 del cementeri de Paterna.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

0 Comments

 1. No estic gens d’acord amb el text que ha d’apareixer a la placa de l’homenatge que es farà dimecres dia 28.
  1r.) Si l’objectiu de l’homenatge va destinat a les “víctimes”, no sols s’ha d’entendre “als que moriren”, sino que ha de ser extensible a tots els qui la varen patir per diverses causes.
  2n,) “… en defensa de la democràcia i els valors de la Segona República”, aquesta expressió, tècnicament, és refereix tant sols a polítics, excluient a persones d’ambits normals o de diversos sectors socials, com religiosos, treballadors del camp, comerciants, etc.
  3è) Us recorde el tex exacte de la Llei de la Memòria Històrica, en el seu Article Primer (Objectiu de la Llei): “1. La presente Ley tiene por objeto reconocer y ampliar derechos a favor de quienes padecieron persecución o violencia, por razones políticas, ideológicas, o de creencia religiosa, durante la Guerra Civil y la Dictadura, promover su reparación moral y la recuperación de su memoria personal y familiar, y adoptar medidas complementarias destinadas a suprimir elementos de división entre los ciudadanos, todo ello con el fin de fomentar la cohesión y solidaridad entre las diversas generaciones de españoles en torno a los principios, valores y libertades constitucionales.”
  Atenent aixó, demane un canvi de text, pel mateix que apareix al cartell que està encertat totalment amb l’esperit de dita Llei:
  “BÉTERA EN RECORD I HOMENATGE A LES VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL I LA DICTADURA” (es podria afegir les dates)
  Joan Manuel Pons Campos

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment