BLANCA-MARIN-JORNADA-MANCOMUNITAT-890x395_cEmpresaris i representants d’associacions empresarials de polígons industrials, alcaldes, regidors i tècnics dels 17 municipis de la comarca, entre ells de Bétera, van assistir fa uns dies a la Jornada sobre el projecte de Llei d’Àrees Industrials organitzada per la Mancomunitat Camp de Túria.

La reunió es va realitzar en el marc del projecte “Foment i Millora de l’Ocupabilitat” de l’Acord Territorial d’Ocupació.
La principal finalitat d’aquesta trobada era la d’analitzar i debatre els reptes que l’esmentada llei, pionera a la Comunitat Valenciana i a la resta del territori espanyol, suposarà per als polígons industrials.
Per aquest motiu, es va comptar amb la participació de la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín. Aquesta va realitzar un repàs pels principals punts clau de la nova normativa que en l’actualitat es troba tramitant a les Corts Valencianes. La llei respon a una demanda dels col·lectius empresarials davant l’absència d’una normativa que atenga les mancances d’aquests espais.
Així, aquesta llei regula la figura de l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM), necessària per a coordinar i gestionar el manteniment d’aquestes àrees i també per millorar i dotar de serveis que els convertisquen en espais més productius, moderns i sostenibles. Així mateix, estableix una classificació de les àrees industrials, en funció d’una sèrie de criteris basats en prestacions i serveis.
El gerent de FEPEVAL, Diego Romà, també va ressaltar la importància d’aquesta normativa, a la qual va qualificar d'”avançada i participativa i, a més, senzilla i innovadora”.
Per la seua banda, la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Dolores Celda, va ser qui va clausurar la jornada. “Som conscients de la importància del desenvolupament de les àrees industrials i empresarials a la comarca. Volem que el Camp de Túria siga referent, que els seus polígons industrials cresquen i compten amb tots els serveis necessaris perquè les activitats es desenvolupen de forma eficient i sostenible”, va indicar.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment