graphics-946270_960_720El decret per equiparar les indemnitzacions a les víctimes de violència masclista amb les que reben les víctimes del terrorisme a la Comunitat Valenciana hi ha entrat entra en vigor. Així, a partir d’ara, la quantia d’indemnització passarà dels 6.000 euros a 75.000 euros.

Amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) de la modificació del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i les ajudes econòmiques a les víctimes de violència sobre la dona, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives executa una altra de les mesures previstes en el Pacte Valencià contra la violència de Gènere i masclista. Doncs, Aquesta iniciativa ja estava contemplada i incorporada en el pressupost del departament per aquest any.
El decret modifica l’article 6 del reglament per al reconeixement de les indemnitzacions i ajudes econòmiques a les víctimes de violència sobre la dona. Segons el nou decret, la indemnització es destina als fills i filles menors d’edat que depenguen econòmicament de la víctima. A més, també va dirigit a les persones tutelades o acollides dependents econòmicament de la dita víctima pels actes delictius ocorreguts a la Comunitat Valenciana.
Aquestes persones també seran beneficiàries de la indemnització si en el moment en què es produeix l’acte delictiu tenien residència acreditada a la Comunitat, amb independència del lloc on s’hagués produït el crim.
En absència dels fills i filles menors d’edat o de persones tutelades o acollides, la indemnització serà per als ascendents que depenguen econòmicament de la víctima, per les morts ocorregudes a aquesta autonomia o fora d’ella, sempre que la família de la víctima sí que residisca en ella.
Igualtat estimava que l’import previst anteriorment en les indemnitzacions per causa de mort per violència de gènere era considerablement inferior a les indemnitzacions per mort previstes en altres situacions equiparables, com per exemple de terrorisme.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment