vivienda-1-768x436La nova llei de renda valenciana d’inclusió preveu un increment de fins al 25%, destinat a sufragar despeses derivades del lloguer o del pagament de les quotes hipotecàries de l’habitatge habitual ja garantir els subministraments energètics bàsics. Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Oltra indica que amb aquesta nova llei, que entrarà en vigor a finals del pròxim mes d’abril, es garanteix per fi “un dret subjectiu a una prestació econòmica que permeta cobrir necessitats bàsiques”, com és l’accés a un habitatge o el pagament de l’aigua, la llum o el gas, que són qüestions bàsiques per tenir una vida digna.
En aquest sentit, ha destacat que les persones destinatàries de la renda també tindran accés directe a beques d’educació infantil, ajudes de llibres de text, a més de veure bonificats les despeses de matrícula d’educació secundària, formació professional i estudis universitaris.
Les modalitats de renda que començaran a aplicar-se aquest any, que seran les d’inclusió social (el titular subscriu voluntàriament un acord d’inclusió social) i la d’ingressos mínims (el beneficiari no subscriu aquest compromís) podran incloure, en els dos casos, increments de fins al 25% per fer front al pagament de l’habitatge o a situacions de pobresa energètica.
D’aquesta manera, una unitat de convivència formada per quatre persones podrà arribar a percebre, en la modalitat de renda d’inclusió social, fins a 883 euros al mes, dels quals 176 corresponen al percentatge per a habitatge; i aquesta quantitat es pot incrementar fins als 1.011 euros en aquells casos en què la unitat familiar estiga formada per sis membres.
Aquestes quantitats es redueixen en el cas de la renda d’ingressos mínims, i seran de 432,2 euros en el d’unitats de convivència formades per quatre persones, comptant amb el suplement d’habitatge i de fins a 505,9 euros en el cas de llars formades per sis membres.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment