img_11048Avui dimecres, 28 de març, es commemora el Dia de Record i Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana.

Per celebrar aquesta data, des d’Alcaldia de Bétera s’ha organitzat un acte que començarà, cap a les 18.00 hores d’aquesta vesprada, amb unes paraules de la primera edil, Cristina Alemany. Després, es descobrirà una placa en memòria dels homenatjats, al voltant de les 18.15 hores. Aquesta placa porta per text el següent: “El poble de Bétera, en record dels qui moriren per la defensa de la democràcia i dels valors de la Segona República, la bandera republicana”. Aquesta també compta amb un fragment d’una poesia d’Estellés. Per finalitzar l’acte, es procedirà a la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés a càrrec de Sevi Asensi Calvet, actor del municipi.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Paterna i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) portarà a terme, a les 12:00 hores, un acte d’homenatge a les víctimes en la fossa 22 del cementeri de Paterna.

Cal mencionar que, des d’aquesta federació s’ha fet una crida perquè els ajuntaments promoguen actes en compliment de la  llei 14/2017 de la Generalitat Valenciana.

La FVMP recorda que la Llei de Memòria Democràtica i per a la Convivència de la Comunitat Valenciana, en l’article 36, declara el 28 de març com a Dia de Record i Homenatge. A més, estableix que “les institucions públiques valencianes impulsaran en eixa data actes de reconeixement i homenatge amb l’objecte de mantindre la seua memòria i reinvindicar els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats”.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment