Rodríguez y Gaspar junto a alcaldes de la provincia.El titular d’Hisenda, Toni Gaspar, ha confirmat que “la Diputació ha passat ja la signatura del pagament del Fons de Cooperació als consistoris perquè puguen tenir els diners en els seus comptes abans d’acabar el mes”. Aquesta quantitat se suma als més de 30 milions d’euros que s’ha abonat en aquest primer trimestre des de tresoreria com a bestreta de les diferents subvencions.

Per la seua banda, el president, Jorge Rodríguez, ha assegurat que “la Diputació va prometre als ajuntaments que aquest Fons de Cooperació, que recull l’Estatut d’Autonomia, es pagaria en el primer trimestre de l’any per a dotar de liquidesa els comptes locals. A més, hem volgut que siga en un únic pagament per a facilitar la seua tresoreria i evitar operacions de crèdit amb el cost afegit que tenen”.

Tant el Fons de Cooperació Municipal com les bestretes que han rebut els consistoris formen part del Pla de Subvencions que la corporació va presentar al final del passat any, i que tenia previst que en els quatre primers mesos de 2018 havien d’estar pagades totes les subvencions previstes en el pressupost.

Cal mencionar que d’aquest  Fons de Cooperació Municipal, està previst que Bétera reba un total de 205.269€ durant el 2018. La llei que regula el repartiment d’aquests diners establiex que hi ha una quantitat fixa per a cada municipi i una altra per habitant. Aquesta última s’assigna segons trams poblacionals i fa una discriminació positiva cap als municipis més xicotets, ja que tenen menys recursos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment