relojes_cambio_de_hora(EFE) Les Corts Valencianes han acordat aquest dimarts que el Consell faça les gestions al seu abast per instar les institucions europees a modificar la normativa europea per tal que es deixen de fer els canvis actuals d’hora d’estiu i d’hivern.

L’acord, proposat per Compromís i aprovat en la comissió d’Assumptes Europeus amb els vots de tots els grups excepte l’abstenció del PP, demana enviar aquest acord al Congrés dels Diputats, al Senat, a la Comissió de Transport del Parlament Europeu ia tots els europarlamentaris espanyols.
Les Corts ja van aprovar l’octubre de 2016 una declaració institucional per la qual se sumaven a la proposta del Parlament de Balears de mantenir l’horari d’estiu, en considerar que tindria beneficis econòmics i socials per als valencians, i demanaven al Govern que s’obrís un debat social sobre el fus horari.
La proposta ha estat defensada per la diputada de Compromís Mónica Álvaro, que ha explicat que el canvi d’hora es va posar en marxa durant la primera crisi del petroli, quan alguns governs occidentals van decidir avançar l’inici del dia els mesos de més llum per reduir el consum d’electricitat.
La diputada ha indicat que sembla que aquesta mesura estava pensada en termes econòmics, però no tant en termes humans, i que el canvi d’hora que es fa dues vegades l’any afecta la salut i la vida quotidiana de les persones, amb efectes com insomni, canvis en el bioritme o augment d’accidents.
Álvaro ha assenyalat que la raó fonamental per fer aquests canvis d’hora, l’estalvi energètic, cada vegada es qüestiona més, ja que actualment el consum de l’electricitat ocupa una franja horària més gran i segons Greenpeace l’estalvi energètic generat a Espanya és insuficient i comporta molèsties a la ciutadania.
Ha recordat que als Estats com Suècia, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Holanda, Eslovàquia, República Txeca, França i Bèlgica ja s’han registrat iniciatives ciutadanes demanant que es deixe de realitzar aquesta mesura, i fins i tot un grup d’eurodiputats de diversos països i ideologies ha demanat eliminar aquests canvis d’hora.
“Els horaris que tenim avui en dia al nostre país no són els més racionals ni saludables”, ha manifestat la parlamentària de Compromís, que ha demanat que s’avance en una millor utilització del temps de treball i d’oci.
El diputat del PP Fernando Pastor ha justificat l’abstenció del seu grup en què el Parlament Europeu acaba d’aprovar que es faça un estudi exhaustiu sobre una possible revisió de la normativa europea que marca el canvi horari, i no directament que es procedisca directament a modificar-la.
 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

He llegit i accepte la política de privacitat i lavís legal

Post comment